Çin aşısının çocuklarda etkinliği açıklandı. En önemli veriyi paylaşmadılar

Çin aşısının çocuklarda etkinliği açıklandı. En önemli veriyi paylaşmadılar
Yeni tip korona virüs salgınına karşı Çinli firma Sinovac tarafından geliştirilen CoronaVac'ın 3-17 yaş arasındaki çocuklarda etkinliği ve güvenliği açıklandı. Yapılan açıklamada, 550'den fazla deneğin katıldığı klinik çalışmalarda, aşının "etkili ve güvenli" olduğu bildirildi. Ancak aşının etkinliği ve koruyuculuğunun yüzdesine dair bir açıklama yapılmadı.

AA’da yer alan habere göre, Çinli firma Sinovac, yeni tip korona virüs salgınına karşı geliştirilen korona virüs aşısının 3-17 yaş arasındaki çocuklarda etkili ve güvenli olduğu açıklandı. Aşının etkinliği ve koruyuculuğunun yüzdesine dair bir açıklama yapılmadı.

SADECE İKİ ÇOCUKTA YÜKSEK ATEŞ GÖRÜLDÜ

Sinovac''ın Tıbbi Direktörü Gıng Zıng yaptığı basın toplantısında, erken ve orta aşamadaki klinik çalışmalara 550''den fazla deneğin katıldığını kaydetti. 550''den fazla deneğin katıldığı klinik çalışmalarında 3 ve 6 yaşındaki iki çocukta yüksek ateş görüldüğü, diğer deneklerin hafif semptomlar gösterdiği açıklandı.

DÜNYA ÜZERİNDE 70 MİLYONDAN FAZLA ÇİN AŞI YAPILDI

Çin de dahil olmak üzere dünya çapında 70 milyondan fazla Sinovac aşısı yapıldı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin''in Sinovac aşısının acil kullanımına ilişkin onayın mart sonuna kadar verileceğini açıklamıştı.