Çin, coronavirüse karşı önlemlerini arttırıyor

Çin, coronavirüse karşı önlemlerini arttırıyor
Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde 30 ülkeye yayılan coronavirüse karşı Çinli yetkililer yeni önlemler almaya devam ediyor.

Çin, tüm başlıca idari birimleriyle birlikte dünyanın birçok ülkesine yayılan coronavirüse karşı tedbirlerini arttırıyor. Coronavirüs salgınına karşı Çin yönetimi yeni bir uygulama yürürlüğe koydu. Çin’in Şanghay kentinde kart kullanılarak, her evden sadece bir kişinin dışarıya çıkmasına izin verildiği belirtildi.

Ayrıca Şanghay'da insan ve araç hareketliliği sıkı kontrollere tabi tutulurken, maske takma zorunluluğu getirilmesi gibi önlemlere başvuruluyor.

MEGA KENT SESSİZE BÜRÜNDÜ

Coronavirüs salgınının ardından yaklaşık 25 milyonun yaşadığı Şanghay’da adeta ölüm sessizliği hakim. Dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olan Şanghay’da çoğu işletmeci geçici olarak kepenk indirmek zorunda kaldı.

BİN 18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kısa süre içerisinde yaklaşık 30 ülke ve bölgeye yayılan coronavirüs nedeniyle dünyada toplam bin 18 kişi yaşamını yitirdi. Coronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin bin 16'sı Çin ana karasında, biri Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nde ve biri de Filipinler'de yaşandı.