Çin iki ülkeye karşı alarma geçti. Orduya savaşa hazır olun talimatı

Çin iki ülkeye karşı alarma geçti. Orduya savaşa hazır olun talimatı
Çin'de geçen hafta başlayan yıllık meclis toplantılarının devam ederken, Devlet Başkanı Şi Cinping'den kritik bir açıklama geldi. Şi Cinping ordunun yaşanabilecek her türlü karmaşa ve zor duruma karşı hazır olması ve gelişiminin "savaşa hazır olma" üzerinde odaklanması gerektiğini söyledi. 

Çin''in başkenti Pekin''de geçtiğimiz hafta başlayan meclis toplantıları devam ediyor. ABD ve Tayvan ile artan gerginlikler, Hindistan ile sınırında yaşanan olaylar ve Güney Çin Denizi ile Doğu Çin Denizi''nde yer alan adalar üzerindeki anlaşmazlıklar Çin gündemindeki yerini korurken Devlet Başkanı Şi Cinping''ten kritik bir açıklama geldi.

Şi, Ulusal Halk Kongresinde (NPC) askeri heyetin de bulunduğu toplantıdaki açıklamalarında, "her türlü karmaşık ve zor duruma karşılık vermeye her zaman hazır olması gerektiğini" vurgulayarak ordunun gelişiminin "savaşa hazır olma" huhusuna odaklanması gerektiğini söyledi.

Şi, 2021-2025 yılları arasını kapsayan yeni 5 yıllık planın ulusal savunmayı ve orduyu güçlendirmek konusunda iyi bir başlangıca olabak sağladığını ifade etti. Planın "yüksek düzeyde stratejik caydırıcılık" inşası için atılacak adımları hızlandırmak olduğunu söyleyen Şi, Halk Kurtuluş Ordusu''nun "ulusal egemenliği, güvenliği ve kalkınması için çıkarlarını kararlı bir şekilde koruması" gerektiğini belirtti.

Askeri alandaki gelişmelerin inovasyon ile yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Şi, bilim ve teknolojiyi bağımsız hale getirmek için daha fazla çaba harcanması gerektiğini belirtti. Öte yandan Şi, savunma konusunda yeniliğin önemli bir desteğe ihtiyacı olduğunu da ifade etti.

İlgili Haberler