Çin Merkez Bankası'ndan coronavirüs hamlesi

Çin Merkez Bankası'ndan coronavirüs hamlesi
Çin'de patlak veren coronavirüs krizi yeni bir boyuta ulaştı. Hastalığın kağıt gibi taşıyıcılardan da bulaşabileceğinin belirlenmesinin ardından Çin Merkez Bankası, piyasadaki banknotları karantina altına aldığını duyurdu.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünyaya yayılan coronavirüse karşı Çin Merkez Bankası yeni bir önlem aldı. Çin Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, coronavirüsün daha da fazla yayılmasını önlemek adına piyasadaki banknotları karantina altına aldığını duyurdu.

Fransız haber ajansı AFP’ye göre, Çin piyasasında bulunan banknotların dezenfekte edildikten sonra 7 ile 14 gün arasında kasalarda tutulacağı belirtildi. Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fan Yifei ise, karantina sürecinin her bölgede farklı sürede olacağını ifade ederek, salgın seviyesine göre karantina süresinde düzenleme yapılacağını ifade etti.

Ayrıca, coronavirüs nedeniyle Çin’de nakit para akışı da askıya alınırken, karantina altına alınan banknotların gözlem süresi dolduktan sonra Çin piyasasına sürüleceği kaydedildi.