Çin virüs saçmaya devam ediyor! Şimdi de Bunyavirüs paniği

Çin virüs saçmaya devam ediyor! Şimdi de Bunyavirüs paniği
Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve bütün dünyaya yayılan korona virüs salgını sonrası şimdi de başımız Bunyavirüs ile dertte.

Çin'in Jiangsu eyaletinden gelen son dakika haberine göre Anhui eyaletinde 23 kişi Bunyavirüs hastalığına yakalandı. 7'si hastanede hayatını kaybetti. Çin Sağlık bakanlığı halktan dikkatli olmasını istedi.

Binyavirüs hastalığının, Hantavirüsün farklı bir şekli olduğu kaydedildi. 

Bünyavirüs nedir?

Çin’de Koronavirüs’ün ardından “Hantavirüs” ismi verilen yeni bir virüs ortaya çıktı. Virüs ile ilgili ilk ölüm sonrası  İngilizce yayın yapan Global Times'ın haberine göre Yunnan'dan Shandong'a otobüsle dönen kişide görüldü. Hantavirüs hastalığı ile ilk ölüm vakasının yaşanmasının ardından hem ülkemizde hem de dünyada hastalıkla ilgili birçok kişi araştırma yapmaya başladı. Bizler de bu içerikte, Hantavirüs nedir, belirtileri nelerdir ve nasıl bulaşır? sorularına cevap aradık.

Çin’de ortaya çıkan ve bir kişinin ölümüne neden olan Hantavirüs;

“Bunyaviridae ailesinde görülen oldukça etkileyici bir virüstür. Bu virüs ailesinde ise 7 farklı virüs yeralmaktadır. Bunlar;

Bunyavirüs, Phlebovirüs, Nairovirüs, Tospovirüs, Orthobunyavirüs, Unclassified bunyavirüs ve Hantavirüsé’tür.

Hantavirüs, Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edilmiştir ve Böbrek sendromlu kanamalı ateş olarak dünya genelinde anılmıştır.

Hayvanlarda görülen Hantavirüs genel olarak insana bulaşması zor bir virüstür. Asıl taşıyıcısı ise  pamuk faresi adı verilen Sigmodon hispidusdur. Bu hayvanın yaşadığı bölgeler Güney, Orta ve Kuzey Amerika'dır.