Çin’de coronavirüsle mücadele için inşa edilen hastaneden görüntüler paylaşıldı

Çin’de coronavirüsle mücadele için inşa edilen hastaneden görüntüler paylaşıldı
Coronavirüsünün (2019- nCoV) ortaya çıktığı Çin’in Wuhan şehrinde virüsle mücadele için inşa edilen bin yatak kapasiteli Huoshenshan Hastanesi’nin bugünden itibaren silahlı kuvvetlerden bin 400 tıbbi personelle hizmet vermeye başlayacağı duyurulmuştu.

Wuhan Belediyesi ve Çin hükümeti tarafından düzenlenen törenle bu sabah açılan hastane, 10 günde tamamlandı. Hastane inşaatında 7 bin kişilik bir ekip görev alırken, hastanede toplam 400 sağlık personelinin görev alacağı belirtildi.

Çin'in Wuhan şehrinde virüsle mücadele için 10 günde inşa edilen bin yatak kapasiteli Huoshenshan Hastanesinin görüntüler paylaşıldı.

Virüs tespit edilen kişilerin tedavi edileceği odalar kameralara böyle yansıdı.

10 günde inşa edilen bin yatak kapasiteli Huoshenshan Hastanesinin bugünden itibaren silahlı kuvvetlerden bin 400 tıbbi personelle hizmet verecek.

Çin medyasında yer alan haberlere göre, hastaneye ilk hastalar kabul edilirken, tedavi ve karantina altına alınan hastalar hakkında herhangi bir detay verilmedi.

Çin'in Wuhan kentinden yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta inşa edilen hastane, yaklaşık bin hastaya hizmet edebilecek. Hastanenin inşaatı 23 Ocak'ta başlamıştı.

İlgili Haberler