Çin’deki coronavirüsü ilk kez duyuran doktor öldü

Çin’deki coronavirüsü ilk kez duyuran doktor öldü
Çin’de ortaya çıkan yeni tip coronavirüsü tüm dünyaya ilk kez duyuran ve coronavirüse yakalanan Çinli doktor Li Wenliang hayatını kaybetti.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan coronavirüs için tüm dünyayı ilk kez uyaran Çinli doktor Li Wenliang, coronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Çin devlet medyasına bağlı Global Times gazetesi, tüm dünyayı coronavirüs nedeniyle uyaran ve daha sonrasında toplum düzenini bozmakla suçlanan Dr. Li Wenliang’ın coronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybettiği duyurdu. Global Times gazetesi söz konusu haberi, “Doktorları coronavirüs salgını nedeniyle uyaran, toplum düzenini bozmakla suçlanan ve polis baskısına uğrayan Çinli doktor Li Wenliang’ın Perşembe günü Wuhan’da coronavirüs yüzünden öldüğünü öğrendik” şeklinde duyurdu.

İLK PAYLAŞIMI O YAPMIŞTI

30 Aralık 2019 tarihinde Dr. Li, diğer meslektaşlarını coronavirüs hakkında uyarmış ve sosyal medya hesabından hastalığın bulaşmaması konusunda mesaj göndermişti. Dr. Li, Çin Kamu Güvenliği Departmanı’ndan yetkililer tarafından daha sonra toplum düzenini bozmakla suçlanmış ve kendisine zorla mektup imzalatılmıştı. Coronavirüse yakalanmasının ardından yoğun bakım yatağında açıklamalarda bulunan Dr. Li, geçtiğimiz hafta virüsün kendisine de bulaştığını ifade etmişti.