Ciner'in işçileri eylem yaptı, yüzde 40 zammı aldı

Ciner'in işçileri eylem yaptı, yüzde 40 zammı aldı
Artvin’in Hopa ilçesinde liman işçileri düşük zam dayatmasına iş bırakarak karşılık vermişti. Yüzde 15-20 civarında zam yapmayı planlayan patron, yapılan eylemin ardından bütün işçilere yüzde 40 oranında zam yapmayı kabul etti.

Artvin''in Hopa ilçesinde liman işçileri düşük zam dayatmasına karşı iş bırakması kazanımla sonlandırıldı. İşçilerin zamları ocak ayında belirlenmesi ve yemek ücretlerinin 36 lira olması talebi kabul edilirken maaşlara da yüzde 40 zam yapıldığı aktarıldı.

Düşük zam dayatmasına karşı cuma günü (4 Şubat) bir saatlik bir iş bırakma eyleminden sonra patronun taleperi değerlendirecceğini söylemesi üzerine işbaşı yapmıştı. İşçilerin eylemi kazanım ile sonuçlandı. Bugün (7 Şubat) patronla yapılan görüşmenin ardındani, işçilerin taleplerinin önemli bir bölümünün kabul edildiği aktarıldı.

PATRON MAAŞLARA YÜZDE 40 ZAMMI KABUL ETTİ
 
Sendika.Org’a konuşan bir işçi, gelişmeleri şu ifadelerle anlattı:

Yüzde 15-20 civarında zam yapmayı hedefleyen patron, bütün işçilere yüzde 40 oranında zam yapmayı kabul etti.

Günlük verilen yemek ücreti, devlet tarafından 36 lira olarak tespit edilmesine rağmen 22 lira yemek ücreti teklif eden patron, devletin belirlediği 36 lirayı vermeyi kabul etti.

Ciner Holding’e bağlı bulunan şirkette zamlar, holdinge bağlı bulunan diğer şirketlerdeki gibi ocak ayında değil temmuz ayında yapılıyor. İşçilerin zam belirlenme tarihinin ocak ayına çekilmesi talebi de kabul edildi. Belirlenen zam için 2022 Ocak esas alınarak bir aylık fark da işçilere ödenecek.