Çin'i protesto eden Uygur Türklerine Türkiye'de ev hapsi

Çin'i protesto eden Uygur Türklerine Türkiye'de ev hapsi
Geçtiğimiz günlerde ailelerinden haber alabilmek için Çin Büyükelçiliği önünde aile nöbeti başlatan Uygur Türklerinden 10’u ev hapsine alındı. Eylemin ilk günlerinde sayıları yaklaşık 50 olan Uygur Türklerinden 25’i İstanbul’a ve Konya’ya geri gönderildi. Ankara’da bir apart otelde kalan 10 Uygur Türkü’nün dışarıya çıkmasına sivil polisler müsaade etmiyor. Uygur Türkleri’nin kaldığı apart otele sadece Yeniçağ’a girebildi.

Çin'in Ankara Büyükelçiliği önünde eylem yapan Uygur Türklerinden bir grup seslerini duyurabilmek için Ankara Valiliği'nden yardım istedi. Vali Yardımcısı tarafından konunun valiye aktarılacağı söylenerek gönderilen Uygur Türkleri gece saatlerinde büyük bir şok yaşadı. Evlerinin önünde sivil polislerin olduğunu gören Doğu Türkistanlı gençler, dışarı çıkamıyorlar.

Yeniçağ'ın edindiği bilgilere göre söz konusu Doğu Türkistanlıların evlerinden çıkmasına izin verilmiyor. Uygur Türkleri'nin kaldığı binanın bulunduğu sokağın giriş ve çıkışları tutulurken, söz konusu durum güvenlik tedbiri olarak açıklandı.

SADECE YENİÇAĞ'DA İZLEYEBİLECEĞİNİZ O RÖPORTAJ