Zihin okuyabilen yapay zeka üretildi

Zihin okuyabilen yapay zeka üretildi
Çinli bilim insanları yüz okuyabilen, mimik ve jestlerin anlamını tespit edebilen, Çin hükümetinin siyasi yetkilileri ve vatandaşlarının zihnini okuyabilen bir yapay zeka geliştirdiğini duyurdu.

Çin Komünist Partisi‘nin (ÇKP), insanları takip etmek için yeni bir teknolojiye başvurduğu iddia ediliyor. 

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Çinli bilim insanları, insanların yüz ifadelerini ve beyin dalgalarını “düşünce ve politik eğilim” konusunda analiz edebilen bir yazılım tasarladı.

Çin devletine bağlı olarak çalışan Ulusal Bilim Merkezi, hükümetin insanları kontrol etme yeteneğini geliştirecek bir yapay zeka üzerinde çalışıyor. Çin Komünist Partisi’ne yönelik sadakati ölçen bu yapay zeka, şu anda internetten kaldırılmış olan bir makalede ele alındı.

Makalede yapay zekanın partiye minnettar olma, Çin Başkanı Xi Cinping’i dinleme ve partiyi takip etme konusundaki güvenlerini ve kararlılıklarını pekiştirmek amaçlı kullanılacağı yazıldı.

Henüz nasıl çalıştığı bilinmeyen yapay zeka yüz ifadelerini ve beyin dalgalarını kullanıyor. Ayrıca yapay zekayla siyasi eğitim de verilebileceği iddia edildi. Yapay zeka hakkında yazılmış olan makalede şu ifadelere yer verildi.

Yapay zeka bir yandan parti üyelerinin düşünceyi ve siyasi eğitimi nasıl kabul ettiğini değerlendirebilir. Öte yandan, düşünce ve siyaset eğitiminin geliştirilip zenginleştirilebilmesi için gerçek veriler sağlayacak.

 

 

İlgili Haberler