Çip krizi şimdi de spor salonlarını vurdu. Sektör temsilcileri dertli

Çip krizi şimdi de spor salonlarını vurdu. Sektör temsilcileri dertli
Pandemiyle beraber otomotiv sektöründe kendisini hissettiren çip krizi, spor salonlarına sıçradı. Spor salon müşterileri mağdur olurken salon yetkilileri ise mahcubiyetlerini dile getiriyor.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN- ÖZEL HABER
Dijital dünyanın kilit ürünlerinden olan ve küçük ev aletlerinden otomotiv üretimine, savunma sanayinden bilişim sektörüne kadar pek çok sektörde kullanım alanı bulunan çiplerde yaşanan kriz spor salonlarını da vurdu.

Elektronik cihazların yönetimi ve bilgi depolaması gibi alanlarda kullanılan çiplerin ithalatında yaşanan sorun spor salonunu müşterilerini ciddi anlamda mağdur ediyor.

SPOR SALONU SİSTEMİNDE AKSAKLIKLAR YAŞANIYOR
Pandemi dönemiyle beraber ilk kez hissedilen ve Fransa’da üretilen çiplerin ithalatının gerçekleştirilememesi nedeniyle spor salonlarında başta salona giriş çıkışlarda kullanılan kart ve bileklik sistemlerinde aksaklıklar yaşanıyor.

MÜŞTERİLER MAĞDUR YETKİLİLER MAHCUP
İstanbul’un önde gelen bir otelinin spor salonu yetkilisi, 2 buçuk 3 aydır çip krizi nedeniyle müşterilerine hizmet sunmakta sorun yaşadıklarını ifade ederken, “Fransa’dan ithal edilen ve salonumuza giriş çıkış sisteminde ve bilgi depolama amacıyla kullandığımız başta elektronik bileklik olmak üzere geçiş sistemi ürünlerinde sorun yaşamaktayız. Özellikle müşterilerimizin elektronik bileklik taleplerini karşılayamıyoruz ve bu durum bizi müşterilere karşı mahcup ediyor. Çip krizi nedeniyle şimdilik kartla idare etmelerini istediğimiz müşterilerimize bir an önce sevindirici haberi vermek isteriz” dedi.

İlgili Haberler