‘Hasenik pestili’ coğrafi işaretle tescillendi Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde geleneksel metotlarla yapılan "Hasenik pestili" için coğrafi işaret tescili verdi.
İskilip çileğine coğrafi işaret tescili Çorum'un İskilip ilçesinin Belediye Başkanı Ali Sülük, ilçede üretilen çileğe coğrafi işaret tescili verildiğini açıkladı.
Çiftçi günde 6 ton topluyor yiyen tadına doyamıyor. Coğrafi işaret tescili aldı Van’ın Gevaş ilçesinde her yıl yüzlerce ton üretilen ve damak tadına hitap eden ‘Gevaş fasulyesi’ coğrafi işaret tescili aldı. "Günlük 5-6 ton fasulye çıkarıyoruz" diyen köy muhtarı "Diğer fasulyelere göre daha etli, sulu ve çok lezzetli" dedi.
Gemlik zeytinine AB tescili Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Gemlik zeytini Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili aldı.