Conte'nin keşfi Diagne

Conte'nin keşfi Diagne
Spor Toto Süper Lig'de fırtına gibi esen Mbaye Diagne krallığa koşuyor, kariyeriyle dikkat çekiyor.

13 maçta attığı 14 golle yıldızlaşan Kasımpaşa’nın forveti, geç de olsa beklediği zirveye yükseliyor. 2012 yılında ünlü teknik direktör Antonio Conte tarafından Juventus’a transfer edilen Senegalli yıldız, 27 yaşından sonra başarıya koşuyor.

Spor Toto Süper Lig’de 13. hafta sonunda Kasımpaşa’da Mbaye Diagne fırtınası esiyor. 27 yaşındaki forvet, ligde 13 maçta 14 gol bularak krallık koltuğunda oturuyor. 2 de asisti olan yıldız isim, başarısıyla göz kamaştırıyor.

2017-18 sezonunun devre arasında Çin’in Tianjin Teda takımından bedelsiz olarak Kasımpaşa’ya transfer olan Diagne, her geçen gün biraz daha fazla üzerine koyuyor.

Senegalli oyuncu adeta kariyerinde ikinci baharını yaşıyor. Şu anda ligin açık ara en formda ismi olan tecrübeli futbolcunun geçmişi de bir hayli ilgi çekiyor.

Futbol kariyerinin ilk adımlarını İtalya’da atan yıldız oyuncu, Serie C ve Serie D takımları olan Brandizzo ile Bra’da iki senede 60 maçta 50 gol atarak tüm scoutların dikkatini çekti.

ÇİN'DE YENİDEN DOĞUŞ 

2012 yılında henüz 21 yaşında iken dönemin Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte tarafından keşfedilen Diagne, İtalya’nın devine transfer edildi.

Temmuz 2013’te Conte’nin bizzat isteğiyle Juventus’a imza atan golcü futbolcu, 13 Eylül 2013’te tecrübe edinmesi için Fransa’nın Ajaccio takımına kiralandı.

Daha sonra İtalya’ya dönme şansı olmayıp sırasıyla Belçika ve Suudi Arabistan liglerine kiranan Diagne, aradığı huzuru Macaristan’da Ujpest’te buldu.

Ujpest’te Türkiye’dekine benzer bir performansla 10 maçta 11 gol atan Diagne, hemen Çin takımlarından Tianjin Teda’nın ilgisini çekerek, dönemin transfer modasına uyum sağladı, 2 milyon euroya imzaladı.

Çin’de attığı 16 golle yeniden toparlanan Diagne, Kasımpaşa tarafından bedelsiz olarak kadroya katıldı. Geçen sezonun ikinci yarısıyla beraber 30 maçta 26 gol attı.

Kasımpaşa’da kendine gelen Mbaye Diagne, adeta kariyerinde zirve yaptı. 27 yaşında, Senegal Milli Takımı’na çağrılarak, kulüp kariyerini milli formaya da taşıyan tecrübeli futbolcu, 2019’da düzenlenecek Afrika Uluslar Kupası öncesi umut oldu.

TALİPLERİ ARTIYOR 

Spor Toto Süper Lig’de gollerini sıralayan Mbaye Diagne, İngiliz kulüpleri tarafından yakından izleniyor. Wolverhampton başta olmak üzere Leeds United gibi kulüplerin transfer listesinde olan Kasımpaşalı oyuncu, performansıyla daha fazla dikkat çekiyor.