Corona virüs engeli: EURO 2020 ertelenecek mi?

Corona virüs engeli: EURO 2020 ertelenecek mi?
UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) öncesinde birçok ülkeye yayılan corona virüs ile ilgili açıklamalarda bulundu. UEFA Başkanı corona virüs nedeniyle EURO 2020’nin ertelenmesinin söz konusu olmayacağını belirtti.

Çin’de patlak veren ve kısa sürede birçok ülkeye yayılan corona virüs salgı 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) finalleri öncesi panik yarattı. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin corona virüs nedeniyle EURO 2020’nin ertelenmesinin söz konusu olmayacağını söyledi. 12 Haziran’da şampiyona öncesi iyimser olduğunu belirten Ceferin, “Corona virüs ciddi bir durum. Başa çıkmamız gereken durumlardan bir tanesi, birçok organizasyon yapıyoruz. Ben iyimserim. EURO 2020 başlamadan her şey kontrol altına alınacaktır, endişeli değilim” ifadelerini kullandı.

“DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM”

Şampiyonadaki maçların seyircisiz oynanma ihtimalini düşünmek bile istemediğini belirten Ceferin, “Bu konuda kendimize güveniyoruz, şu anda endişeli değiliz. Seyircisiz oynama konusunu düşünmek bile istemiyorum. Çünkü her şeyin aynen planlandığı gibi olacağından eminiz. Durumu doğru bir şekilde değerlendirirseniz sakin olursunuz ve panik yapmadan ciddi bir şekilde ilerleyebilirsiniz” dedi.