Corona virüs havaların ısınmasıyla sona erecek mi?

Corona virüs havaların ısınmasıyla sona erecek mi?
Uzmanlar, dünyada birçok vatandaşın merak ettiği “Corona virüs havaların ısınmasıyla sona erecek mi?” sorusuna yanıt verdi. Bazı uzmanlar corona virüsün havaların ısınmasıyla yok olacağını belirtirken; bazı uzmanlar ise böyle bir durumun mümkün olmayacağını ifade ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk corona virüs vakasının görüldüğünü açıkladı. Peki corona virüs salgını havaların ısınmasıyla sona erecek mi?

Uluslararası Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi'nden (CIRI) virolog Bruno Lima, tüm dünyanın merak ettiği corona virüs salgınında kamuoyunun merakla beklediği soru uzmanları ikiye böldü. Bazı uzmanlar corona virüsün havaların ısınmasıyla yok olacağını belirtirken; bazı uzmanlar ise bu durumun mümkün olmayacağını belirtiyor.

Euronews’te yer alan habere göre, Paris Pitié-Salpêtrière hastanesinden bulaşıcı hastalık uzmanı Alexandre Bleibtreu da solunum yolu virüsleri için ideal hava sıcaklıklarının 0-7 derece arasında olmasına karşın corona virüsün sıcak havalarla birlikte ortadan kaybolmayacağı görüşünde.

“SOMUT VERİLERE DAYANMIYOR”

Alexandre Bleibtreu'ya göre, insanların bağışıklık sistemi yeni bir virüs olan corona virüs için henüz hazır değil ve havaların ısınmasıyla birlikte salgının sona ereceği beklentisi somut verilere dayanmıyor. Benzer virüslerin sıcak coğrafyalarda ve yaz aylarında da yayılmaya devam ettiğini belirten Bleibtreu, salgınla mücadele için sıhhi önlemler dışında bir çözüm henüz olmadığını vurguluyor.

“GİDEREK AZALMASINI BEKLİYORUZ”

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Dilek Çolak ise, "Corona virüsün ultraviyole ve ısıya duyarlı olduğunu biliyoruz. Ancak bu yeni virüsün pek çok özelliği gibi ısıya duyarlılığı da henüz tanımlanabilmiş değil. Havaların ısınmasıyla birlikte corona virüs enfeksiyon yayılma hızının giderek azalmasını bekliyoruz. Ancak bunu zamanla göreceğiz" ifadelerini kullandı.