Coronavirüs gizlenmek istendi: Doktor susturuldu!

Coronavirüs gizlenmek istendi: Doktor susturuldu!
Alman Die Rheinpflaz gazetesi Çin’de ortaya çıkan coronavirüsün gizli tutulmaya çalışıldığını iddia etti. Öte yandan virüsü ilk olarak duyuran doktorun ise Çin’li yetkililer tarafından susturulmak istendiği de gündeme bomba gibi düştü.

Alman Die Rheinpflaz gazetesinde yer alan haberde, Çinli yetkiler tarafından halkın ve tüm dünyanın geç uyarıldığına dikkat çekildi. Coronavirüsün uzun bir süre gizlendiği ve doktorların susturulduğunu belirten haberde, “Halk, daha önceden uyarılmış olsaydı, hastalığın bu boyutta yayılması söz konusu olmayabilirdi” denildi.

“O DOKTOR SUSTURULDU”

Öte yandan yeni tip corona virüsü ilk olarak duyuran Dr. Li Wenliang’in de Çinli yetkililer tarafından susturulmak istendiği ortaya çıktı.

Coronavirüsü 30 Aralık’ta tüm dünyaya duyuran ve sosyal medya hesaplarından kendi arkadaşlarını da uyarmaya çalışan Dr. Li’ye, Çin Kamu Güvenliği Departmanı’ndaki yetkililerin kendisine zorla mektup imzalatmaya çalıştığı belirtildi. Zorla imzalatmaya çalışılan mektupta “Toplum düzenini şiddetle sarsan yanlış iddialarda bulunmakla” suçlanan Dr. Li, hakkında ayrıca soruşturma da başlatılmış.