Coronavirüs hızla yayılıyor: Bir ülkeye daha sıçradı

Coronavirüs hızla yayılıyor: Bir ülkeye daha sıçradı
Coronavirüs kabusu hızla dünyaya yayılıyor. Son olarak Cezayir'de ilk kez coronavirüs vakası tespit edildi.

Çin'de başlayan coronavirüsü salgınında ölü sayısı 2 bin 717 oldu. Türkiye'nin sınır komşusu İran'da ölü sayısı 16'ya yükseldi. İran Sağlık Bakanlığı vatandaşlara evden çıkmayın uyarısı yaptı. İtalya'da coronavirüsü nedeniyle can kaybı 11'e, virüs bulaşan kişi sayısı ise 323'e ulaştı. Kanarya adalarında bin kişilik otel salgın nedeniyle karantinaya alındı. Avrupa'da üç ülkede daha coronavirüsü tespit edildi. Son olarak Cezayir'de ilk kez coronavirüs vakası tespit edildi.

61wwqqqywuyzosq0rg-ltg.jpg

Yeni tip coronavirüsü (Covid-19) salgını nedeniyle Çin ana karasında 2 bin 715, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 2 kişi hayatını kaybetti. Yeni tip coronavirüsü, yayıldığı ülkelerde de can kayıplarına neden oldu. İran'da 15, İtalya'da 11, Japonya'da 4, Güney Kore'de 8, İtalya'da 10, Tayvan, Filipinler ve Fransa'da birer kişi Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

3lpg41hqtkcfo2-s6gusvg.jpg

İTALYA'DA CAN KAYBI 11'E YÜKSELDİ

İtalya'da coronavirüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e, virüs bulaşan kişi sayısı ise 323'e ulaştı.

Ülkede dün hayatını kaybedenlerin 76, 83, 84 ve 91 yaşlarında olduğu belirtildi. Son vakalarla birlikte Lombardiya bölgesinde ölenlerin sayısı 9'u bulurken, diğer kayıplar ise Veneto'da oldu.

SINIRLAR KAPATILACAK MI?

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, dün komşu ve yakın ülkeler Slovenya, Avusturya, İsviçre, Almanya, Hırvatistan ve Fransa’dan mevkidaşlarını Roma'da ağırladı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Speranza, sınırların açık kalması konusunda anlaştıklarını belirterek, “Sınırları kapatmak uygunsuz, orantısız ve yanlış bir önlem olacaktır” dedi.