Coronavirüs tedavi edilemiyor!

Coronavirüs tedavi edilemiyor!
Çin'de patlak veren coronavirüs nedeniyle tedavi gören ve iyileştiği düşünülerek taburcu edilen hastalarda salgının yeniden ortaya çıktığı tespit edildi.

Çin'in Wuhan kentinde patlak veren ve kısa sürede birçok ülkeye yayılan coronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 2 binler aşarken, virüsle ilgili salgına yakalanan hastaları korkutan bir haber geldi.

Wuhan Corona Virüsü Tıbbi Tedavi Grubu Başkanı Profesör Zhao Jianping, virüs nedeniyle tedaviye alınan ve iyileştiği düşünülerek taburcu edilen insanlarda salgının yeniden görüldüğünü tespit ettiklerini duyurdu.

Beijing News'e konuşan Zhao Jianping, bu durumu testlerin kusurları, laboratuvar teknisyenlerinin olası hataları ve bazı hastaların organizmasının özellikleri ile açıkladı. Bununla birlikte, hastalığın nüksetmesi veya yeniden enfekte olup olmadığıyla ilgili kesin bir şey söyleyemedi.

VÜCUTTAN TAMAMEN ÇIKMIYOR OLABİLİR

Jianping'e göre, bunun nedenleri arasında virüsün vücuttan tamamen çıkmadığı ya da yeterli antikor üretilmediği gösterilebilir.

Jianping, tüm hastaların taburcu olduktan sonra 14 gün daha ek karantinaya alınması gerektiğini belirtti.

Zhao Jianping ayrıca hastalığın seyri hakkında şunları söyledi:

"Başlangıç nispeten yumuşak, fakat 7-10 gün sonra göğüste sıkışma, akciğerde hasar ve yüksek ateşle kritik aşama başlıyor. Eğer hasta bu dönemde yeterli tedavi alırsa, sonuç olumlu olabilir. Ancak, Wuhan'daki hastaneler çok kalabalık olduğundan hastalık birçoğu için dönüşü olmayan bir aşamaya geçti."