Coronavirüsden ölenlerin sayısı daha fazla...

Coronavirüsden ölenlerin sayısı daha fazla...
Çin'de ortaya çıkan coronavirüse ilişkin çarpıcı iddialar gündemi sarsmaya devam ederken, Wuhan’daki bir hastane çalışanı, ölü sayısının çok daha yüksek olduğu görüşünde.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede onlarca ülkeye yayılan coronavirüsden hayatını kaybedenlerin sayısı 425 olduğu belirtildi. Hastalığa yakalananların sayısının ise 20 bin civarında olduğu belirtiliyor.

Öte yandan DW Türkçe'de yer alan bir habere göre, Wuhan'da görevli bir hastane çalışanı ölü sayısının söylenenden çok daha fazla olduğunu iddia etti.

"Hastalık belirtisi gösteren hastalar geldiğinde muayene olmak için saatlerce bekliyor. Onları muayene eden hekimler, ellerine reçeteyi verip, insanlardan uzak durmalarını da tavsiye ederek eve gönderiyorlar" ifadelerini kullanan sağlık çalışanı, ölü sayısının verilen rakamlardan daha yüksek olduğunu savundu.

"Bence gerçek rakamlar açıklananlardan çok daha yüksek" diyen çalışan sözlerine şu şekilde devam ediyor:

"Mesela tomografi ile birinin akciğerlerinde iltihaplanma tespit edildi diyelim. Virüs konusunda emin olmak için başka araştırmaların da yapılması gerekiyor ama yapılmıyor çünkü sırada çok sayıda hasta bekliyor. Ayrıca bir kişi test yapılmadan öldüyse kayıtlara coronovirüse bağlı ölüm diye de geçmiyor."