Cumhur İttifakı'nda işçi kıyımı

Cumhur İttifakı'nda işçi kıyımı
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan bin işçinin AKP ve MHP tabanına yerel seçim öncesi verilen iş vaatlerinin yerine getirilmesi için işten çıkarılacağı iddia edildi.

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından AKP'de bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde il dışından yapılan üst düzey atamalar tartışma konusu olurken, belediyede çalışan bin işçinin işten çıkarılacağı iddia edildi. 

Samsun'un yerel gazetelerinden Hedef Halk'ta yer alan habere göre, bin işçinin, MHP ve AKP tabanındaki bazı kişilere seçim öncesi verilen iş vaatlerinin yerine getirilmesi için işten çıkarılacağının öne sürüldüğü belirtilirken, MHP'nin parti tabanın taleplerini Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e ilettiği, ancak bu taleplerin bin işçinin tazminat ve diğer ödemeleri büyük yük getirdiği için yerine getirilemediği ifade edildi.

1 milyar 600 milyon borcu bulunan ve tüm gelirlerini ipotek gösteren Samsun Büyükşehir Belediyesinin işçi kıyımı yapması halinde yargı masrafları ile birlikte büyük bir mali yükle karşı karşıya kalacağı belirtiliyor. 

MHP DURUMDAN RAHATSIZ

MHP Samsun İl Başkanı Başkanı Abdullah Karapıçak'ın parti tabanındaki kişilerin bazı taleplerinin karşılanmaması nedeniyle rahatsız olduğu belirtiliyor. Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan MHP'li bazı isimlere yükselme imkanının tanınmaması da, Karapıçak'ın rahatsız olduğu konular arasında olduğu iddia edildi. 

İŞÇİLER TEDİRGİN

Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkam Mustafa Demir, seçim öncesi belediyede görevli personeli ziyaret etmiş, kimsenin işine son verilmeyeceğini beyan etmişti. Büyükşehir Belediyesinde Halkla İlişkiler Birimi'nde sendikalı iki işçinin geçtiğimiz günlerde işlerine gerekçe gösterilmeden son verilirken, bin işçinin belediyede işten atılacağı iddiası, belediye çalışanlarını tedirgin etti Bundan somaki süreçte nasıl bir süreç izleneceği ise merak ediliyor.