Cumhur İttifakı'nda sistem krizi sürüyor

Cumhur İttifakı'nda sistem krizi sürüyor
AKP’nin, Başkanlık Sistemi’nin aksayan yönlerini belirlemek için kurulan komisyona MHP’den de üye istediği fakat bu talebe MHP’den olumsuz yanıt geldiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin birinci yılını doldurmasının ardından, sistemin eksiklikleri belirlemek için kurulan komisyonda çalışmalarına devam ediyor.

Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre; AKP, komisyon çalışmasına MHP’den de bir üye vermesi istendi. Ancak MHP, “yürütme içinde olmadığı için” bu öneriyi kabul etmedi. MHP’nin komisyonun çalışması ortaya çıktıktan sonra bir değerlendirme yapacağı öğrenildi.

BAHÇELİ CHP’NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEKLE SUÇLAMIŞTI

Devlet Bahçeli, AKP içerisinde 23 Haziran sonrası dile getirilen sisteme yönelik revizyon söylemlerine tepki göstererek AKP içinde sistem eleştirisi yapanları CHP'nin ekmeğine yağ sürmekle suçlamıştı.

Bahçeli, 2 Temmuz'da partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Sistemin 1'inci yılı dolmadan tahrip etme düşüncesi, Türkiye düşmanlarına el sallamaktır. AKP'li bazı yöneticilerinin eğer varsa aksayan yönlerini değerlendirmeleri doğaldır. Ama bunları medya önünde dile getirmeleri yanlıştır. CHP’nin yoluna su taşıyacaktır, bunu yapmalarına onayımız yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler