"Cumhurbaşkanı, Davutoğlu'na savaş açamaz"

"Cumhurbaşkanı, Davutoğlu'na savaş açamaz"
T24 yazarı Mehmet Tezkan bugünü yazısında, iktidarın AKP'den ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu'nun üzerine gidemeyeceğini belirtti. Tezkan, "Cumhurbaşkanı’nın bile savaş açacağını zannetmiyorum. Çünkü varsa kirli çamaşırlar anında ortalığa saçılır. Anladığım kadarıyla Davutoğlu bunu göze almış." dedi.

T24 yazarı Mehmet Tezkan, bugünkü yazısında iktidarın önümüzdeki süreçte Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na karşı yaklaşımın nasıl olacağına dair değerlendirmelerde bulundu.

Davutoğlu'nun AKP iktidarının beyin takımında yıllarca görev yaptığını ve her şeyi bilen, içeriden biri olan birisi oluğunu belirten Tezkan, Halkbank üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği cevabından da bir savaşa hazırım ilanı olduğunu belirtti.

Tezkan, "Cumhurbaşkanı’nın bile savaş açacağını zannetmiyorum. Çünkü varsa kirli çamaşırlar anında ortalığa saçılır. Anladığım kadarıyla Davutoğlu bunu göze almış." ifadelerini kullandı.

Tezkan'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde;

Davutoğlu AKP iktidarının beyin takımı sayılan ekibin içinde yıllarca görev yaptı.

Her şeyi bilen adamdı. İçeriden biriydi.

Cumhurbaşkanı’nın Halk Bankası’nı dolandırmaya çalıştıklarını söyleyince verdiği tepkiye dikkatinizi çekerim.

"Benim damadım, kızım, gelinim, oğlum ve ikinci derece yakınlarım rant sağlamamıştır" çıkışı sizce bir yerlere yazılan mektup değil miydi?

"Bütün cumhurbaşkanlarının, başbakanların mal varlığı araştırılsın"  teklifi savaşa hazırım ilanı değil miydi?

İktidar partisi sözcüleri, bakanları, milletvekilleri Davutoğlu’nun üzerine gidebilir mi?

Hayır. Cumhurbaşkanı’nın bile savaş açacağını zannetmiyorum. Çünkü varsa kirli çamaşırlar anında ortalığa saçılır. Anladığım kadarıyla Davutoğlu bunu göze almış.

İktidar, susunca maiyet yazarları da sessiz kalacaktır. Zaten düne kadar övdükleri, yere göğe koyamadıkları, hoca dedikler kişiyi kolay kolay dövemezler. Çünkü bellekler zayıf olsa da, toplum balık akıllı kabil edilse de arşivler ne yazık ki silinmiyor.

Bu sebepten diyorum ki; Davutoğlu siyaset arenasına koruma kalkanıyla çıktı. Dokunulmazlık zırhına bürünerek yola koyuldu.