Devlet Bahçeli'den Erdoğan'a ekonomi resti. Mustafa Balbay Ankara kulislerine bomba gibi düşen gelişmeyi açıkladı. Son görüşmede neler olmuş neler

Devlet Bahçeli'den Erdoğan'a ekonomi resti. Mustafa Balbay Ankara kulislerine bomba gibi düşen gelişmeyi açıkladı. Son görüşmede neler olmuş neler
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sonrası öne çıkan ana gündem maddesi olan seçimi yazdı. Balbay, "MHP'nin halkın ekonomisinde olumlu gelişme olacağına yönelik inancı zayıf, bunu Bahçeli, Erdoğan'a iletti." dedi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin ana gündeminin seçim olduğunu köşesinde yazdı. 

Mustafa Balbay, "Durum vahim çare seçim!" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Erdoğan-Bahçeli arasındaki görüşmeyi yazan Balbay, "MHP’nin bu sürecin sonunda halkın ekonomisinde olumlu bir gelişmenin olacağına yönelik inancı zayıf. Bunu Bahçeli’nin Erdoğan’a aralarındaki nezaket çerçevesinde ilettiği söyleniyor." dedi.

"İKTİDARDA KALMAK BEKA MESELESİ"

Balbay''ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Yaz aylarında sebze-meyve bir nebze ucuzlayacak.

Temmuz’daki maaş zammı bir nebze rahatlatacak.

Sonbaharda sıcak para bulunacak, olumlu hava estirilecek.

Bunların bileşiminden oluşacak iklime “iktidarda kalmak beka meselesi” dedirtecek bir yükleme yapılacak" diye yazdı.

MHP’nin bu sürecin sonunda halkın ekonomisinde olumlu bir gelişmenin olacağına yönelik inancı zayıf. Bunu Bahçeli’nin Erdoğan’a aralarındaki nezaket çerçevesinde ilettiği söyleniyor.

Ekonomide uzmanların elinin değdiği, planlı bir çare arayışının olmadığı önceki gece bir kez daha görüldü. Akşam saatlerinde piyasalara büyük enerji katacak önlemlerin açıklanacağı söylendi. Gelir endeksli senet (GES) diye bir “müjde” verildi. Ancak döviz bunu da “dinlemedi”, inişe değil yükselişe geçti.

Öyle anlaşılıyor ki millet gelir endeksli değil, bu iktidarın gidişine endeksli bir arayış içinde" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler