Cüneyt Arkın'ın bu sözleriyle iktidarı köşeye sıkıştırdı

Cüneyt Arkın'ın bu sözleriyle iktidarı köşeye sıkıştırdı
Bir yandan Suriyelilere verilen vatandaşlık bir yandan da para karşılığı Türk vatandaşlığı verildiği yazılan afişler kamuoyunda ciddi tartışmalara neden oluyor. Tüm bu tartışmaların gölgesinde Cüneyt Arkın'ın

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi''nde "Uluslararası İyilik Ödülleri" töreninde “Bu güzel ülkemizde ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler ''seçimi kazandığımızda mültecileri ülkelerine göndereceğiz'' diyorlar. Biz göndermeyeceğiz. Çünkü biz ensarın ne olduğunu, muhacirin ne olduğunu peygamberi bir metot olarak çok iyi biliriz. Sevgililer Sevgilisi unutmuyoruz, bir muhacirdi ama ensarla el ele kol kolaydı. Yeri geldi onlar ensar oldular. Muhacirlikten ensara gidiş, ondan sonra da kendilerinin ensar olması. Kalkıp da bu ülkedeki 5 milyon mülteciyi, eğer iktidar olurlarsa tekrar Suriye''ye, Afganistan''a göndereceklermiş. Biz göndermeyeceğiz, ev sahipliğine devam edeceğiz. Bundan tedirgin değiliz.” demişti.

AKP iktidarı her fırsatta ülkeye alınan milyonlarca mülteci için ‘mağdur’ ve ‘misafir’ imajı yaratırken Türkiye’de yaşayan Suriyelilere Türk vatandaşlığı vermekten de geri durmuyor. Bir yandan Suriyelilere verilen vatandaşlık bir yandan da para karşılığı Türk vatandaşlığı verildiği yazılan afişler kamuoyunda ciddi tartışmalara neden oluyor.

Tüm bu tartışmaların gölgesinde Cüneyt Arkın’ın Suriyelilere vatandaşlık verilmesi hakkında söylediği sözler tekrara gündeme geldi.

Cüneyt Arkın şu ifadeleri kullanmıştı: “Savaştan kaçmış bir millete, tarihini savaşarak kanıyla yazmış bir milletin vatandaşlığı verilmez!”

İlgili Haberler