Cüneyt Arkın'ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu! Yeşilçam'ın dev ismini ünlüler anlattı

Cüneyt Arkın'ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu! Yeşilçam'ın dev ismini ünlüler anlattı
Yeşilçam'ın usta oyuncularından Cüneyt Arkın'ın hayatını kaybetmesi Türkiye'yi yasa boğdu. Sanat ve magazin dünyasının ünlü isimleri usta sanatçıya veda mesajları yayınladı.

Magazin dünyasının ünlü isimleri, Cüneyt Arkın''ın acısını sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla dile getirdi. 

"ÖĞRENDİĞİMDE YIKILDIM"

Oyuncu Serdar Gökhan "Öğrendiğimde yıkıldım. Araba kullanıyordum, kenara çektim. Hiç beklemediğim bir ölümdü. Çok üzüldüm. Hangimiz daha iyi filmler yapacak diye tatlı bir rekabet içindeydik. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Gerçekten büyük bir kayıp. Bir efsaneydi bana göre. Sahip çıkmak lazım. Bir elin beş parmağı kadar insan kaldı Yeşilçam''da. Kalanlara sahip çıkmak lazım. Bir ödül vermekle bu iş olmuyor. İlgilenmek lazım. İlgi alakadan yoksun kaldıkları zaman çöküyorlar. İnşallah bundan sonra kalanlarımıza sahip çıkarız. Cüneyt dünya tatlısı bir adamdı. Allah gani gani rahmet eylesin. Nur içinde yatsın. Tüm camiamıza, ailemize başsağlığı diliyorum" açıklamasını yaptı.

"TÜRK SİNEMASI ÇINARINI KAYBETTİ"

Hülya Koçyiğit: "Sinemanın bana kattığı değerlerden sevgili arkadaşım Cüneyt Arkın''ın vefat haberi ile derin üzüntü içindeyim. Türk sineması bir ustasını, bir çınarını daha kaybetti bugün. Sinemamıza büyük izler bırakan canım arkadaşım benim, filmlerinle yaşayacaksın kalplerimizde. Sevgili ailesinin başta olmak üzere hepimizin başı sağ olsun."

“İÇİME DOĞMUŞ GİBİ TELEVİZYONU AÇMAK İSTEMEDİM BUGÜN”

Filiz Akın: Sanki içime doğmuş da acı haberi duymak istemiyormuşum gibi televizyonu açmamıştım bu sabah. Hala haberin yarattığı şok etkisiyle konuşamıyorum. Telefonlarım çalıyor durmadan…  Öyle üzgünüm ki! Hani klasik bir tanımlama vardır “O bizim Malkoçoğlu’muz, Dünyayı kurtaran cengaverimizdi falan filan… En kısa haliyle o bizim “Cüneyt Arkın’ımızdı... Biraz kendime gelince devam ederim...

"CÜNEYT BAŞKAYDI"

Yapımcı Türker İnanoğlu, ''Hepimizin başı sağ olsun. Gece çalıştım şimdi haber aldım. Cüneyt Arkın sinemaya girdiği andan itibaren beraber çalıştığımız, dostluk yaptığımız bir arkadaşımızdı. 32 tane film çektik beraber. Çocuklarının evliliklerinde şahitliğini ben yaptım. Kendini çok yıprattı, Cüneyt setten sete koşarak. Çok üzüldüm. Ne diyeceğimi şaşırdım. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Eşine ve çocuklarına başsağlığı diliyorum. Cüneyt Arkın çok tıbdan çok iyi dereceyle mezun olmuş tıp doktoruydu. Sinema içinde kalacağını doktorluk yapmayacağını söyledi. Sinemada yürüttü hayatını. Kaderini kendi çizdi. Cerrahpaşa''dan dereceyle mezun oldu. 50''lilerden beri ben sinemanın en eskisiyim. Türk sinemasının gelmiş geçmiş bir numaralı jönüydü. Hepsiyle çalıştım. Cüneyt başkaydı. '' ifadelerine yer verdi.

GÖZYAŞLARIYLA ANLATTI: ACISI UNUTULMAYACAK

TRT Haber yayınına katılan sinema sanatçısı Selda Alkor, Cüneyt Arkın ile ilgili mesajlarını gözyaşlarıyla paylaştı. Alkor, "Sabahtan beri telefonlar susmuyor. Böyle bir haberle uyanmak çok üzücü, çok zor. Çok sevdiğim bir arkadaşımdı. Kaybına inanamıyorum. Yeşilçam''ı öksüz bırakarak gidiyorlar. Cüneyt çok yönlü bir arkadaşımızdı. Her şeyden önce doktordu, iyi bir oyuncuydu. Hayatını verdi. Acısı unutulmayacak. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Rüya görüyorum gibi geliyor. Çok iyi birisiydi. İnanın konuştuklarımı anlayamıyorum." dedi.

"KALBİMİZDE YAŞAYACAK"

Türk sineması için büyük bir kayıp olduğunu belirten oyuncu Engin Çağlar da, "Cüneyt tabi benim de can dostum, arkadaşım, meslektaşım. Türk insanında kalbinde bir yeri var. Ben de onun filmlerini seyrettim. Ne yaptığını ne düşünüdüğünü biliyorum. Birbirimizi çok takip ederdik. Dışarıda karşılaşırdık. En son 2 sene evvel bir ödül töreninde beraberdik. Atlı sahneler bünyesini yıprattı. Yaş ve zamanla insanın ömrü törpüleniyor, azalıyor. Ben Cüneyt ile aynı dönemin oyuncusuyum. Aramızda 3 yaş var. Arkadaşlığı da dostluğu da iyiydi. Ben hiç hazırlıklı değilim. Arkadaşlarımın dünyadan ayrılması ve benim arkalarından konuşmam. Yapacak bir şey de yok tabi. Kalbimizde yaşayacak" dedi.

"BEN DE GİDECEĞİM"

Oyuncu Ayla Algan da, "Çok iyi oyuncuydu. Gençler araştırıp okusunlar. O kadar güzeldi ki ama hiçbir zaman güzelliğe yatırım yapmadı. Filmlerinde gider kendi başına atlama, zıplama, kılıç... Her şeyi kendi başına öğrenirdi. hiç dublör kullanmadı. Uçtuysa, düştüyse, kalktıysa bunu hep kendi yaptı. Biz bayram tatili yapardık. O gider çalışırdı. Hollywood''da onun gibi güzel adam yoktu. Cüneyt, Alain Delon''dan daha iyi oyuncuydu. Sırayla gidiyoruz. O 85 ben 86''yım. Herhalde ben de gideceğim. Ben öğrencilerime de söylüyorum . Çok seviyorsanız bu işi yapın. Şöhret olmak için yapılmaz, bir kere yaparsın sonra seni unuturlar. Yapılacak iş değil. Ne anan kalıyor ne baban, ne çocuğun... Dedikodular çıkıyor seni bozmak için... Aileni korursan yaşarsın. Cüneyt de öyleydi. Ailesini korudu. Cüneyt ağır işçiydi. Kendi tekniğini oluşturdu. Kimseye muhtaç değildi. Her oyunu oynuyordu. Dönem de oynuyordu, zengin adamını da oynuyordu, sokak çocuğunu da oynuyordu... O güzellikle. Oğlunu gönderdi bana. ''Kendin mi istiyorsun, baban istiyor'' diye mi dedim. ''Biraz öyle'' dedi. ''Yapma oğlum'' dedim. ''Cüneyt Arkın''ın oğlusun diye yapma'' dedim. Miras ev bark değil, yetiştirdiğin evlattır. Şimdi bunlar genç çocuklara öğretiliyor. O kendi öğreniyordu. Hep beden çalışması Cüneyt''inki. Çok iyi oyuncuydu." dedi.

"DÜNYA STARI OLABİLİRDİ"

Cüneyt Arkın''ın ölüm haberinin ardından CNN Türk''te açıklamalarda bulunan Orhan Gencebay, "Allah gani gani rahmet eylesin. Son zamanlarda hastaymış. Durumu iyi değil diye duyuyorduk. Onun çalışmaları başkaydı. Kendisiyle bir çok anılarımız var. Ben bir sanatçı olarak, dost olarak değerini anlatabilirim. İstisna biri. Çok yakışıklı biriydi. Dünya starı olabilirdi. Böyle bir teşebbüsü de vardı. Bu söylediğimiz sahneler bir tanesini söyleyeyim. Kamyon giderken kamyonun sağ tarafından aşağı inerek öbür tarafından çıkardı. Böyle bir yüreği, arzusu, işini yapabilme isteği vardı. İstisna bir sanatçımızı kaybettik. Allah gani gani rahmet eylesin" dedi.

Gönül Yazar: Kanatlarım vardı, uçuyordum, şimdi o kanatlarım kırıldı, ben nasıl uçacağım. Bütün ailenin başı sağ olsun, ben de o ailedenim. Çok üzgünüm, seni çok özleyeceğim canım Cüneyt’im, gözün arkada kalmasın ben hep Betül’ün yanında olacağım.

Erol Evgin: Türk sinemasının efsanesi Cüneyt Arkın’ı yitirdik. Çok üzgünüm. Akademide Mimarlık öğrencisi olduğum yıllarda Kabataş’ta Film çekiyordu. İzlemeye gittim, çok yakışıklıydı, güneş gibi ışık saçıyordu. Sonraki yıllarda tanıştık, kendisi ve sevgili eşiyle arkadaş olduk. Çocuklarımız hala dostluklarını sürdürüyorlar. Çok büyük bir kayıp! Değerli ailesine sabır, sevenlerine ve Türk sinemasına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun!

Ferhat Göçer: Bizi biz yapan, bizi bize bağlayan en güzel insanlardan biriydi… Mekânın cennet olsun.

Mustafa Sandal: Yeşilçam''ın efsanesi, bir dönemin çocuklarının kahramanı, hepimizin Cüneyt ağabeyi... Seni kaybetmek beni çok ama çok derinden üzdü. Mekânın cennet olsun güzel yürekli adam.

Atilla Dorsay: Şu an öğrendim çok üzüldüm. O kadar yakışıklı bir adamdı ki Yeşilçam''ın büyük yıldızıydı. Dört Yapraklı Yonca ile filmler çevirdi. Ben en çok onu Türkan Şoray ve Filiz Akın ile olan filmleriyle hatırlıyorum. Bir stardı, bir star olmanın bütün gerekliliklerini yerine getirdi. Eşine sağdık bir eşti. Aşk filmlerinde de rol aldı, aksiyon filmleriyle bütünüyle bir sanatçıydı.

Nilgün Belgün: Cüneyt Arkın... Gençlik yıllarımın yakışıklı kahramanı…Çok üzgünüm çok… Başımız sağ olsun mekanı cennet olsun.

Armağan Çağlayan: "Güle güle Kara Murat, güle güle Mlakoçoğlu, güle güle Dünyayı Kurtaran Adam... Yattığınız yer incitmesin"

Nurgül Yeşilçay: "Canım benim. Allah rahmet eylesin! Çok üzgünüm, üzgünüz."

Celil Nalçakan: "Cüneyt Bey bence, sinemamızın en büyük jönüydü… Daima da öyle kalacak. Ailesinin ve hepimizin başı sağ olsun. Mekânı cennet olsun."

Emre Karayel: "Bütün filmlerini izlemiş, çocukluğum onun filmleri ile geçmiş Battalgazi, Malkoçoğlu, Kara Murat ile büyümüş biri olarak çok üzüldüm. Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah."

Ata Demirer: "Seni çok sevdik nurlar içinde yat Cüneyt Arkın... Pandizot kumaşı koltuklardan izledik ilk kez teyyare sinemasında yıllar yıllar önce…Sinema gibi sen de hep var olacaksın!"

İbrahim Büyükak: "Türk Sinemasının gelmiş geçmiş en büyük aktörlerinden, çocukluk idolümüz, Malkoçoğlu''muz, Battal Gazi''miz, Cüneyt Arkın''ı kaybetmişiz. Hepimizin başı sağ olsun…"
Gökhan Keser: "Çok önemli bir değerimizi, çok büyük bir ustayı kaybetmişiz. İnanılmaz üzüldüm. Mekanı cennet olsun... Adın nesiller boyu hafızalardan silinmeyecek. Allah yakınlarına sabır versin."

Yekta Kopan: Cüneyt Arkın… Çocukluğum, Kara Murat olma hayalim, tahta kılıcım-süpürge atım, kötü adamlara “dişınnn” diye attığım hayali yumruklar… Yıllar sonra tanıştığımızda bana yumruk sallar gibi yapıp “üç numaralı bakış” atmıştı. Sevenlerine ve ailesine sabır dilerim."

SON PAYLAŞIMI OĞLUYLA

Yeşilçam anılarını sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerine anlatan Cüneyt Arkın, son paylaşımını 19 Haziran Babalar Günü''nde yapmıştı.

CENAZE PROGRAMI 

Usta isim Arkın''ın cenaze programı belli oldu. Arkın için Perşembe günü saat 10.00''da Atatürk Kültür Merkezi''nde tören düzenleneceği, ardından usta oyuncunun Teşvikiye Camii''nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.


 

İlgili Haberler