Cunta lideri yemin ederek göreve başladı

Cunta lideri yemin ederek göreve başladı
Burkina Faso'nun başına darbe ile gelen Yarbay Paul Henri Sandaogo Damiba, Batı Afrika ülkesinin kontrolünü ele geçirmesinden kısa bir süre sonra çarşamba günü cumhurbaşkanlığı görevine başladı.

Burkina Faso''da 24 Ocak''ta darbe yaparak yönetime gelen Yarbay Paul-Henri Damiba, yemin edip cumhurbaşkanı olarak resmen göreve başladı. Devlet televizyonundan yayınlanan ve Anayasa Konseyinde düzenlenen törene, sadece basın mensupları ve az sayıda davetli katıldı. Kamuflaj giyen Yarbay Damiba, törende cumhurbaşkanı olarak yemin etti.

Yarbay Paul Henri Sandaogo Damiba, göreve başlamadan önce halkın önünce yaptığı açıklamada temel yasaları ve kanunu koruyacağına ve saygı duyacağına, koruyacağına ve savunacağına, Burkina Faso''nun tüm sakinleri için adaleti garanti altına almak için her şeyi yapacağına, namusum üzerine yemin etti.

Yarbay Paul Henri Sandaogo Damiba, “Ülkemiz fırtınalarda her zaman güçlü olmuştur. Bu yüzden bu zor zamanlar bizim için daha iyi ufuklara ulaşmak için bir fırsat olmalı.” diye devam etti.

Burkina Faso''da bir grup asker, 24 Ocak Pazartesi günü yönetime el koyduğunu açıklamış ve devlet televizyonu RTB''de darbe bildirisi okunmuştu. Kendilerine "Muhafaza ve Yenilenme İçin Vatansever Hareket (MPSR)" adını veren grubun liderinin Yarbay Paul Henri Sandaogo Damiba olduğu duyurulmuştu.