Davutoğlu “Bizden önce mum vardı” diyen AKP’yi fena yakaladı

Davutoğlu “Bizden önce mum vardı” diyen AKP’yi fena yakaladı
Isparta’da etkili kar yağışından dolayı şehrin büyük bölümünde elektrik kesintisi yaşanıyor. Yaşanan duruma tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye'nin enerjisini çıkaran iktidar biziz. Mum, gaz lambası vardı.” sözlerini hatırlatarak “Isparta'da yaşananı nasıl açıklayacaksınız.” dedi.

Isparta''da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kentin büyük bölümüne uzun süredir elektrik verilemiyor. Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Keçiborlu, Uluborlu, Senirkent ve Sütçüler ilçeleri ve bu merkezlere bağlı köy, mahalle ve beldeler başta olmak üzere, Isparta''nın yüzde 90’ı kış ortasında elektriksiz kaldı. Kentin büyük çoğunluğunda yaklaşık 2 gündür elektrik olmaması nedeniyle halk, ısınma sorunu da yaşamaya başlandı. Vatandaşlar, sosyal medyadan paylaşım yaparak hayatı felç eden elektrik kesintisine isyan etti.

DAVUTOĞLU: NASIL BECERİKSİZLİK

Yaşanan kesintiye birçok siyasetçi tepki gösterdi. Son olarak Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Kurulu’nda yaptığı “100 bin megavata Türkiye''nin enerjisini çıkaran iktidar biziz. Sizin hayatınızda sadece mum vardı mum, gaz lambası vardı. Biz ise bunu bu hale getirdik.” Sözlerini hatırlatarak “Isparta''da neredeyse 48 saattir elektrik yok. Çoluk, çocuk, yaşlı, genç bu karda perişan durumda. Nasıl beceriksizlik! Lafa değil icraata bakılır, "Bizden önce mum vardı" diyordunuz, Isparta''da yaşananı nasıl açıklayacaksınız? Gül diyarımıza derhal gereken destek sağlayın.” dedi.

İlgili Haberler