Davutoğlu ve Babacan hangi partiden oy alacak?

Davutoğlu ve Babacan hangi partiden oy alacak?
Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kurmayı planladığı yeni partiler için kulislerde hangi partiden oy alıp alamayacağı gündeme geldi. En çok kan kaybının AKP’de yaşanacağı beklenirken, İYİ Parti’den ise yeni oluşumlara katılım olması beklenmiyor.

AKP’de yaşanan istifalar ve yeni parti tartışmaları devam ederken, kulislerde ise hangi partiden ne kadar katılım olacağı konuşuluyor.

Yeni parti girişimlerinde ilk ateşi istifa ederek yakan Ali Babacan’ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile kuracağı ifade edilen yeni partinin AKP’den alacağı oy oranının, Davutoğlu ekibinin gerisinde kalacağı belirtildi.

Babacan ekibine CHP ve MHP’den de katılım olacağı belirtilirken, tabanda yeni partiye en uzak görünen seçmen ise İYİ Parti’de.

VATANDAŞ DAVUTOĞLU İÇİN NE DİYOR?

Öte yandan Ahmet Davutoğlu ve ekibinin AKP’den istifaları da partide deprem etkisi yarattı. Davutoğlu’nun istifasının ardından AKP’de istifalar peş peşe gelirken, tabanda da çok sayıda istifa olduğu belirtildi.

AKP’nin üye sayısında son birkaç ayda yaşanan azalma ise parti için alarm sinyalleri verir nitelikte.

Davutoğlu ve ekibinin başını çektiği yeni oluşumun ise en çok AKP’den oy alacağı kulislere yansıyan bilgiler arasında. 

İYİ Partili vatandaşın görüşünü ise İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın sözleri açıklar nitelikte. Katıldığı bir canlı yayında milyonlarca Suriyelinin ülkeye alınmasının Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde yaşandığını hatırlatan Özdağ, “Türkiye’yi Davutoğlu mu kurtaracak” ifadelerini kullanmıştı.

KAN KAYBI TABANDAN BAŞLIYOR

1 Temmuz 2019’da AKP’nin üye sayısı 9 milyon 991 bin iken bu sayı 6 Eylül itibariyle 9 milyon 874 bine düştü. MHP'den ise 2 bine yakın vatandaş istifa etti.

Kısa sürede yaşanan üye kaybı AKP’de yaşanan kan kaybını gözler önüne sererken İYİ Parti ve CHP’ye katılımların artması dikkat çekti.

Son iki ayda İYİ Parti 9 bin yeni üye kazanırken, CHP’ye ise 13 bin vatandaşın katıldığı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verilerine yansıdı.

İlgili Haberler