Dev bankadan çalışanlarına büyük jest. Amaç çalışanlarını enflasyona ezdirmemek

Dev bankadan çalışanlarına büyük jest. Amaç çalışanlarını enflasyona ezdirmemek
Türkiye'de bankacılık sektörünün önde gelen şirketlerinden biri, çalışanlarını enflasyona ezdirmemek için çalışanlarına büyük bir jest yaptı.

Türkiye tarihinin en derin krizi yaşanırken,  Denizbank çalışanlarını enflasyona ezdirmemek için zamlı maaş ödemelerini 4 ay erken öndeme kararı aldı.

Paramedya''da yer alan habere göre, Denizbank CEO’su Hakan Ateş’in talimatı ile banka tüm çalışanlarını enflasyondan korumak ve mağduriyet yaşamamaları  için nisan ayındaki zammı ocak ayına aldı.  Yaklaşık 15 bin Denizbank çalışanı zamlı yeni maaşını 30 Ocak itibariyle alacak.

İLK KEZ GEÇİM ENDEKSİ İLE ZAM YAPILACAK

Denizbank bu yıl ilk kez çalışanlarına geçim endeksi hesaplaması ile zam yapacak.  Geçim endeksinde gıda, ulaşım  ve zorunlu giderlerdeki artışlar dikkate alınarak personele zam yapılacak.  Bu uygulamayı Türkiye’de ilk kez bir banka çalışanlarına yapmış olacak.

ÇALIŞANLAR ZAMLARIN ÖNE ALINMASINDAN MEMNUN

Denizbank’ın her yıl nisan ayında yaptığı zammı bu yıl 4 ay öne alması çalışanları tarafından memnuniyetle karşılandı. Bankacılık sektöründe zamlı maaş uygulaması genel olarak mart ve nisan ayında yapılıyor.

İlgili Haberler