Denizli'de CHP'li ismin odasından dinleme böceği çıktı. Dinleme aletlerini nerelere koyuyorlar. Sizin de odanızda olabilir tıklayın öğrenin

Denizli'de CHP'li ismin odasından dinleme böceği çıktı. Dinleme aletlerini nerelere koyuyorlar. Sizin de odanızda olabilir tıklayın öğrenin
Denizli’de CHP'li Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek'in makam odasındaki iç hat telefonunun içine yerleştirilmiş dinleme cihazı olarak bilinen "böcek" bulundu. Dinleme cihazlarının iş ve evlerde genellikle bilgisayar mausları, avize, priz ve diyafon içlerine, masa altlarına, çekmece ve ayna arkasına, pervazlara konulduğu belirtildi. Dinleme cihazı olup olmadığını radyo ile tespit etmek de mümkün

Teknoloji insanların yaşam standardını yükseltirken, kötü niyetli kişiler de bunu zarar verecek bir silaha dönüştürüyor. Denizli’de CHP''li Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek''in makam odasında dinleme cihazı olarak bilinen "böcek" bulundu. Odada yapılan taramada iç hat telefonu içine yerleştirilmiş halde bulunan böcek için adli soruşturma başlatıldı.

Dinleme cihazının kim ya da kimler tarafından konulduğu henüz bilinmezken Belediye Başkanı Yüksel Kepenek sosyal medya hesabından tepki gösterdi.
CHP''li Kepenek paylaşımında “Ahlaksızsınız, acizsiniz, zavallısınız” dedi. Kepenek, böcek koyma yöntemini ‘FETÖ’cülerin’ kullandığını hatırlatarak, “Ben sesimi tüm Honaz’a ve Türkiye’ye duyurdum. Sizin dinlemenizden ayrıca gurur duydum. Umarım iyi bir şeyler öğrenmişsiniz. Çünkü buna ihtiyacınız var. Bunlar FETÖ’den öğrendiğiniz yöntemler. Bu bize değer katar” dedi. Yaşanan olay sonrası belediyede kapsamlı inceleme başlatılacağı öğrenilirken, Başkan Kepenek gün içinde Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu.

Dinleme cihazları ev ve işyerinizde en çok maus ve piriz içlerine, masa altları, avize içi, çiçeklik, ayna arkası, pervaz üstleri, telefon avizesi ile diyafonlara gizlendiği belirtildi. Cihazların her boyda olduğunu belirten güvenlik uzmanları "Evde insanların en çok vakit geçirdiği yerlere cihazları yerleştirmek en tercih edilen unsarların başında yer alır. Ancak yapılan araştırmalar en gizli görüşmelerin banyoda olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

Yetkili isim "Banyoda yapılan görüşmelerde ABD filmlerinde gördüklerini uygulayan kişiler genelde suyu açarak konuşmasının duyulmasını önleme gayreti içine düşüyor. Bunun için banyolarda cihaz koymak için uygun nokta haline geliyor. Burada da batarya arkasına, aydınlatmaya yarayan spot içlerine, dolap arkalarına, havluluk arkası gibi yerler cihaz saklanmaya uygun yerlerin başında yer alıyor" diye konuştu.   

DİNLEME CİHAZINI TESPİT ETME

Dinleme cihazı olup olmadığını tespit etmenin de mümkün olduğunu söyleyen ve ismini vermek istemeyen aynı kişi "Ev ve işyerinizde bir müzik açın. Bir radyoyu elinize alıp sesini kulaklığınıza verin. Sonra frekansları baştan sona doğru gezmeye başlayın. Eğer ortamda böcek varsa, içeride açtığımız müzik, gezdiğimiz radyo frekanslarından birinde çalacaktır. Şayet içerdeki müziği duymuyorsanız böcek olmadığını gösterir" diye konuştu.