Depremden sonra sözde değil özde yardım edenler tek tek ortaya çıkıyor

Depremden sonra sözde değil özde yardım edenler tek tek ortaya çıkıyor
Deprem bölgesine yapılacağı söylenen yardımların yapılmaması tartışılırken söz verdiği yardımları yapan firmalar ve iş iş insanları ortaya çıktı.

Tarihin gördüğü en büyük deprem felaketlerinden biri olarak kayda geçen 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri, Türkiye'nin 11 ilinde büyük bir yıkıma neden oldu. Ardı ardına yüksek şiddetli iki depremle enkaza dönen şehirlerin yaralarını sarmak için tüm Türkiye bölgeye destek olup yağdı.

Deprem bölgesi için yapılan yardım çalışmaları kapsamındaki en büyük organizasyon ise "Türkiye Tek Yürek" kampanyası olurken vaat edilen yardımların yapılmaması organizasyonun kendisi kadar ses getirdi.

patronlardünyası.com'un haberine göre; yerine getirilmeyen yardım sözleri tartışılırken deprem bölgesi için harekete geçen Baykar’ın bugüne kadar tamamlanan ve devam eden yardımlarının bedeli 4.5 milyar TL’ye ulaştı. Baykar, bölgede evsiz kalan vatandaşlar için konut yapımından gıda yardımına kadar bir çok alanda çalışmalar yürütüyor.

İŞTE O YARDIMLAR

Başlattıkları konut seferberliği kapsamında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş’ta toplam bin 12 hanelik konut projesinin inşaatı sürüyor. Depremin hemen ardından ise 2 bin kişilik konteyner kentin yapımı tamamlandı.

AFAD’A 2 MİLYAR BAĞIŞLADILAR

Bölgeye 350 yardım TIR'ı gönderilirken, kurulan aşevi ile 2 milyondan fazla insana sıcak yemek ulaştırıldı. İlk etapta AFAD’a söz verdiği 2 milyar TL bağışlayan şirket, aynı zamanda gönüllü personeli ve ayni yardımlarıyla da depremzedelerin yardımına koştu. Baykar bölgedeki desteklerinin devam edeceğini de açıkladı.

"SÖZÜNÜN ERİ" İŞ İNSANLARI VE ŞİRKETLER

İşte bugüne kadar bağış dekontlarını paylaşan, "sözünün eri" iş insanları ve şirketler:

Dap Yapı: 10 milyon lira
Bel Beton A.Ş.: 6 milyon lira
Kibar Holding: 50 milyon lira
Tavuk Dünyası: 3 milyon lira
Orient Light International Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Demirhan: 48 milyon lira
Koton: 5 milyon lira
Met-Gün Holding: 20 milyon lira
İpekyol: 5 milyon lira
Limak Holding: 100 milyon lira
Trendyol: 150 milyon lira
Polat Yağcı: 2 milyon lira
Birleşmiş Markalar Derneği: 7 milyon lira
Rezan Epözdemir: 3 milyon lira
Ebru Yaşar: 3 TIR dolusu yardım, depremzede Mesut Hançer'e ev...
Ebru Gündeş: 1 milyon lira

TURKCELL EYLÜL’Ü İŞARET ETMİŞTİ

Türkiye Tek Yürek kampanyasına katılarak 3.5 milyar TL bağış sözü veren Turkcell de Patronlar Dünyası’na bağışı Eylül ayında yapacağını açıklamıştı. Turkcell yetkilileri halka açık bir kurum oldukları için söz verilen miktarın eylül ayındaki Genel Kurul toplantısının ardından depremzedelere ulaştırılacağını ifade etmişti.

İlgili Haberler