Windows 11’in ilk beta sürümü yayınlandı

Windows 11’in ilk beta sürümü yayınlandı
Haziran ayının sonunda ilk developer sürecinin ardından Windows 11 için  beta sürümü de resmi olarak yayınlandı. 

Sanılanın aksine, Haziran ayının sonlarında çıkan Insider Developer sürümü bir beta değildi. Henüz beta bile olmayan bu sürüm o kadar ilgi gördü ki geçenlerde yayınlanan rapor, Windows 11 pazar payının yüzde 1’e çıktığını bildirmekteydi. Developer sürecinin ardından Windows 11 için ilk beta sürümü resmi olarak yayınlandı.

WINDOWS 11 BETA, INSIDER KULLANICILARINA AÇILDI
Şu ana kadar Insider programının yalnızca developer kanalında Windows 11 mevcut oldu. Mevcut olan sürüm program geliştiricilerinin programlarını Windows 11’e uyumlu hale getirmesi içindi. Bugün yayınlanan sürüm ise ev kullanıcılarına da hitap etmekte. Eğer özellikleri stabil olmasalar bile erkenden denemek istiyorsanız Insider Beta aracılığıyla yükleme yapabilirsiniz.

Shift Delete''ter yer alan habere göre, Windows 11’in ilk resmi sürümü yaklaşık bir ay önce çıktı. O günden bugüne developer sürümü yerinde saymadı ve neredeyse her hafta bazı güncellemeler gördük. Windows 11’in hala developer sürümünü kullananlar bu yeniliklerle kullanmaya devam edebilir. Beta sürümüne özelliklerin eklenmesi, daha farklı bir zaman çizgisinde ilerleyecek. Developer’a göre daha kararlı olan beta kanalını kullananlar özellikleri biraz daha geç alabilir.
Eğer şu ana kadar Windows 11’i developer olarak kullandıysanız beta’ya geçebilmeniz için temiz kurulum gerekli olacak.