Devlet başkanı önlemlere karşıydı: Korku filmi gibi bir durum

Devlet başkanı önlemlere karşıydı: Korku filmi gibi bir durum
Brezilya'nın en büyük eyaletine bağlı Manaus kentinde korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden insanlar, toplu mezarlara gömüldü. Kent valisi mevcut durumu, korku filmi olarak nitelendirdi.

Güney Amerika'ya da sıçrayan salgın en çok Brezilya'da etkisini gösteriyor. Ülkede vaka sayısı 50 binin üzerine çıktı. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 3 bin 300'ün üzerine çıktı. 

Ülkede Devlet Başkanı Jair Bolsonaro önlemlere karşı çıkarken salgın Brezilyalıları öldürmeye devam ediyor. Ülkenin yüzölçümü olarak en büyük eyaleti Amazonas'a bağlı Manaus kentinde korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenler toplu mezarlara gömülmeye başlandı. 

oderwjxtdked1umdz5zyaw.jpg

Kentin valisi Virgilio Neto yaşananları "korku filmi" olarak nitelendirdi. Vali Neto, "Acil olağanüstü hal durumunu geride bıraktı tam bir felaket yaşıyoruz" dedi. 

qup9tzcorewaq2cqynztya.jpg

Amazonas eyaleti ülkede corona virüs salgınından en çok etkilenen bölge. Amazon yerlilerinin ağırlıklı olarak yaşadığı bölgede vaka sayısı 2 bin 500 olarak açıklandı. 

Ancak uzmanlar eyaletteki düşük sağlık imkanları ve arazinin büyüklüğü nedeniyle gerçek rakamların 15 kat daha fazla olabileceği uyarısında bulunuyor.  Manaus kentinde yoğun bakım ünitelerinde yüzde 90'lara ulaştı.

BOLSONARO ÖNLEMLERE KARŞI DURDU

Brezilya günden güne salgından en çok etkilenen ülkelerden biri olurken ülkenin Devlet Başkanı Jair Bolsonaro pandemiyi küçümsemeye devam ediyor.

Jair Bolsonaro hafta başında, yeni tip corona virüse karşı alınan önlemlerin protesto edildiği bir gösteriye katıldı. Bolsonaro daha önce yaptığı açıklamada Covid-19'un "küçük bir grip" olduğunu iddia etmişti. Jair Bolsonaro, salgınla mücadele için halka "evde kal" çağrısı yapan Sağlık Bakanı Luiz Henrique Mandetta'yı da görevden almıştı.