Devlet hastanelerinde tıbbi cihaz krizi: Borçlar ödenmiyor!

Devlet hastanelerinde tıbbi cihaz krizi: Borçlar ödenmiyor!
Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Metin Demir, "Tıbbi cihaz sektöründe ödeme sorunu sürüyor. Sağlık Bakanlığı hastanelerinde 9 aya yaklaşan, üniversite hastanelerinden belirsiz vadelerle ödeme alabiliyoruz" dedi.

Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, tıbbi cihaz sektöründe ödeme sorununun sürdüğünü belirterek, 5 milyar lira civarındaki birikmiş alacaklarının sektörün devamlılığı için ödenmesini talep etti.

Demir, sektörün elde ettiği başarılara rağmen birikmiş ödemeler gibi kronik sorunlarının devam ettiğine dikkati çekerek, bu konuda atılacak ciddi adımların sektörü daha ileri düzeye taşıyacağını söyledi.

Demir, "İç piyasada ürün ve kalitemizle rüştümüzü ispat ettik. Toprak yoldan asfalt yola çıktık. Şimdi asfalt yoldan otobana çıkıp hızla ilerlememiz gerekiyor. Bunun için biraz daha desteğe ihtiyacımız var. Destek derken aslında şartnamede yazan tarihte sattığımız ürünün parasını almayı kastediyoruz. Tıbbi cihaz sektöründe ödeme sorunu sürüyor. Sağlık Bakanlığı hastanelerinde 9 aya yaklaşan, üniversite hastanelerinden belirsiz vadelerle ödeme alabiliyoruz. 5 milyar lira civarında birikmiş alacağımız var. Sektörün devamlılığı için alacaklarımızın ödenmesini istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Vadeli geri ödemenin doğru fiyatı engellediği gibi ürünlerin kamuya maliyetini de artırdığına değinen Demir, "Sağlık Bakanımızla bu konuları görüştük, vadeleri 6 aya çekeceklerini söyledi. Üniversite hastanelerinde durum biraz daha faklı. Üniversitelerin finansal sürdürülebilirliğinin sağlanması için 2016'nın Nisan ayındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu kararlarının hayata geçirilmesi gerekiyor." diye konuştu.

İlgili Haberler