Dikkat kış geliyor! Soğuk algınlığına ne iyi gelir? Nezle nasıl geçer?

Dikkat kış geliyor! Soğuk algınlığına ne iyi gelir? Nezle nasıl geçer?
Diğer bir adı ile nezle olarak bilinen soğuk algınlığından kurtulmak için ele alınması gereken belli başlı bazı hususlar mevcuttur. Peki, soğuk algınlığına (Nezle) ne iyi gelir? Nezle nasıl geçer? İşte bu konuda bilinmesi gerekenler.

İnsan yaşında göre hesaplanacak olursa; bebeklik döneminde soğuk algınlığına yakalanma riski yüksektir. Bebekteki bağışıklık sisteminin düşük olmasından dolayı virüsler kolayca etki eder. Çocukluk yaşlarda kreş, okul gibi toplu ortamlarda bulunma nedeniyle hastalığa yakalanma riski de yükselir ve bu yaşlarda sıklıkla hastalığa rastlanır. Yetişkinlik dönemlerinde ise yılda 1-2 kişiye göre 2-3 kere soğuk algınlığına yakalanırlar.

SOĞUK ALGINLIĞININ EN ÖNEMLİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Soğuk algınlığı belirtileri konusunda insanların daha bilinçli olduğunu söylemek yanlış olmaz. Özelliklede kış aylarındaysak bazı belirtiler soğuk algınlığı hastalığına kapıldığımızı gösterebilmekte. Soğuk algınlığı belirtileri ayrıca virüsün kuluçka döneminde olduğunun da göstergesidir. Bu dönemde belirtileri dikkate alarak tedavi sürecine başlayabilirsiniz. Soğuk algınlığının başlıca belirtileri şunlardır:

Halsizlik

Burun akıntısı

Ateş

Hapşırma

Kuru öksürük

Baş ağrısı

Burun tıkanıklığı

Boğaz ağrısı

Boğazda yanma

Gözlerde sulanma

Yorgunluk

SOĞUK ALGINLIĞINA NELER İYİ GELİR?

Soğuk algınlığı teşhisi için sağlık kuruluşlarında herhangi bir test uygulanmamaktadır. Genellikle belirtiler hastalığın teşhisini ortaya koyar. Kulak, burun, boğaz kontrolleri yapılarak iltihaba bağlı enfeksiyon yoksa antibiyotik kullandırılmaz. Hastaların ağrısını azaltmak için soğuk algınlığı ilaçları olarak ağrı kesici, burun tıkanıklığı için spreyler ve boğaz ağrıları, yanmaları içinde boğaz spreyleri ya da gargara verilir. Bu ilaçların yanında bir de soğuk algınlığı tabletleri de verilebilir. Soğuk algınlığı tedavilerinde bitkisel çaylar oldukça iyi gelmektedir. Aşağıda size önereceğimiz bitki çaylarını evde demleyip içebilirsiniz.

SOĞUK ALGINLIĞINA BİRE BİR YİYECEKLER

Soğuk algınlığına yakalanan bir kişi hastalığı ne kadar erken atlatırsa o kadar iyidir. Hastalığın ilerlemesini önlemek için evde ve iş yerinizde kolayca uygulayabileceğiniz yöntemler var. Bu yöntemleri uygulayarak doktora gitmeden ön tedavi uygulayarak hastalığın ilerlemesini yavaşlatabilirsiniz. Soğuk algınlığı nasıl geçer? Diyorsanız işte iyi gelen yiyecekler…

Tavuk ve paça çorbası

Mandalina, portakal, greyfurt

Havuç

Kırmızı et suyu

Sarımsak

Soğan

Bol bol su tüketimi

SOĞUK ALGINLIĞINA DOĞAL ÇÖZÜMLER 

Soğuk algınlığını sadece yiyeceklerle değil bitkisel çözümlerle de kurtulabilirsiniz. Doğadan gelen bitkiler soğuk algınlığı gibi hastalıklarda en iyi şifa kaynağıdır. Fakat fazla tüketmemeye dikkat etmeliyiz. Yeşil çaylar grubunda günde iki bardaktan fazlası kişi için zararlı olabilir. Bir demlik yardımı ya da bir french press ile bitki çaylarını demleyerek içebilirsiniz.

Ekinezya çayı

Zencefilli bal

Nane-limon

Limonlu ıhlamur

C vitamini

Boğaz pastilleri

Tarçınlı ballı süt

KAYNAK: SABAH