Diyanet değil de başkası söylese dava açarlardı!

Diyanet değil de başkası söylese dava açarlardı!
Diyanet İşleri Başkanlığı, Cuma hutbesinde dünyevileşmeye dikkat çekti. İnsanın mutluluğu tüketimde arar hale geldiğine işaret edilen hutbede, “Çok ve pahalı tüketmekle mutlu olacağını zanneder oldu." ifadesine yer verildi.

YENİÇAĞ / İSTANBUL

Diyanet işleri Başkanlığı (DİB), ülke genelindeki camilerde okunacak cuma hutbesini yayımladı. Hutbede dünyevileşme ve israf konularına değinen Başkanlık, savurganlığın had safhaya geldiğine işaret etti. Bu haftaki cuma hutbesinin konusu, ‘Dünyevileşmek Geçici Olana Gönül Vermek!’ başlığıyla duyuruldu.

Kamu harcamaların Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir oranda arttığı, bin 150 odalı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yapıldığı AKP iktidarı döneminde, Diyanet'in vatandaşlara israf ve savurganlık tavsiyesinde bulunması dikkat çekti.

İslâm’ın hayatın tamamını kuşattığı hatırlatılan hutbede, “Dünyevileşmenin bize verdiği zararların başında bilinçsiz tüketim gelmektedir. Dünyanın bir köşesinde insanlar yiyecek bir lokmaya bile muhtaçken, diğer bir köşesinde israf ve savurganlık had safhadadır. Maalesef, günümüz insanı mutluluğu tüketimde arar hale geldi. Çok ve pahalı tüketmekle mutlu olacağını zanneder oldu. Oysa aşırı ve dengesiz tüketim, insanî ve ahlâkî değerlerimizi aşındırıyor.” denildi.

HADİS-İ ŞERİF HATIRLATILDI

Bilinçsiz tüketim sebebiyle birçok insanın borç ve faiz batağında bocaladığına dikkat çekilen hutbede, “Nice ailede huzursuzluk ve çaresizlik yaşanıyor. Hâlbuki Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) çağlar ötesinden insanlığı şöyle uyarmıştır: “Âdemoğlu ‘Malım, malım!’ der. Ey âdemoğlu! Acaba yiyip tükettiğinden, giyip eskittiğinden ve âhirette karşılığını almak üzere verdiğin sadakadan başka senin malın var mı ki?” ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN 'İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bin 150 odalı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yapımının israf olduğu yönündeki eleştiriler üzerine,  "Büyüklerimiz çok güzel şeyler söylemişler. Bunlardan biri de şu, itibardan tasarruf olmaz. Çünkü gelenler gidenler oraya bakıyor. Burada bir itibar var buradan tasarruf olmaz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler