Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş. Koronaya karşı sağlıkçılardan sonra en çok hocalarımız çalıştı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş. Koronaya karşı sağlıkçılardan sonra en çok hocalarımız çalıştı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanetin merkez birimleri istişare toplantısında yaptığı açıklamada sağlıkçılardan sonra koronayla en çok mücadele edenlerin Diyanet ve hocalar olduğunu söyledi. Erbaş, "Sağlık teşkilatımızdan sonra en fazla bu sürecin içinde yer alan bizim hocalarımız oldu" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanetin merkez birimleri istişare toplantısında konuştu.

Buradaki konuşmasında korona virüs ve salgın sürecine değinen Erbaş, salgınla mücadelede sağlıkçılardan sonra en çok çalışan gurubun Diyanet teşkilatı olduğunu savundu. Ali Erbaş, "Sağlık teşkilatımızdan sonra en fazla bu sürecin içinde yer alan bizim hocalarımız oldu." şeklinde konuştu. 

"Salgın sürecinde milletimizi teskin etmek, manevi güç ve moral vermek, tedbirlerin uygulanmasını sağlamak, Vefa destek çalışmalarına katılmak gibi pek çok açıdan teşkilatımız bu sürecin en aktif kurumlarından oldu." ifadelerini kullanan Diyanet İşleri Başkanı sözlerine şöyle devam etti:

"Diyebilirim ki sağlık teşkilatımızdan sonra en fazla bu sürecin içinde yer alan bizim hocalarımız oldu. Bir yandan camiler ve cuma namazları konusunda olduğu gibi zor kararlar almak durumunda kaldık. Camilerimizde cemaatle namaz kılamadık ama minarelerden aylarca dualarla, salalarla milletimize destek olmaya çalıştık."