Doğu Anadolu'da binlerce köye ulaşım sağlanamıyor! Meteoroloji'den çığ uyarısı geldi

Doğu Anadolu'da binlerce köye ulaşım sağlanamıyor! Meteoroloji'den çığ uyarısı geldi
Yurt genelinde etkili olan kar yapışı Doğu Anadolu'da 1400 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü'nden yapıla açıklamada Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı için çığ uyarısı yapıldı. 

Yurt genelinde etkili olan kar yapışı birçok bölgede hayatı olumsuz etkiledi. Şubat ayının ilk yarısında bahardan kalma günlerin yaşandığı Doğu Anadolu''da iki gündür etkili olan yoğun kar yağışı başta Erzurum olmak üzere, Erzincan, Ağrı, Kars ve Muş''ta etkili oldu. Çarşamba gecesi başlayan ve aralıklarla devam eden yağış nedeniyle Erzurum kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye yaklaştı. Kar kalınlığı Ağrı''da 22, Ardahan''da 21, Muş''ta 11, Kars''ta 6, Erzincan''da ise 5 santimetre olarak ölçüldü. Yağışın etkili olduğu bölgede Erzurum''da 737, Erzincan''da 226, Muş''ta 174, Ağrı''da 174, Kars''ta 75 ve Iğdır''da 14 olmak üzere toplam 1400 köye ulaşım sağlanamıyor. Kentlerde, kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

BAHARIN YAŞANDIĞI MUŞ''A KIŞ GERİ GELDİ 

Yaklaşık bir haftadır bahar havası yaşanan Muş''ta, kar yeniden etkili oldu. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Kar yağışı sebebiyle Muş ve ilçelerinde 174 köye ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, Bulanık ilçesi 15, Varto ilçesi 47, Malazgirt İlçesi 25, Korkut ilçesi 21, Hasköy ilçesi 6 ve merkeze bağlı 60 olmak üzere toplam 174 köye yeniden ulaşım sağlanabilmesi için karla mücadele çalışması başlattı. Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri de şehir merkezinde temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

METEOROLOJİ''DEN ÇIĞ UYARISI

Öte yandan, Erzurum Meteoroloji 12''nci Bölge Müdürlüğü''nden çığ uyarısın yapıldı. 

12''nci Bölge Müdürlüğü''nün açıklaması şöyle: 

"Son günlerde ülkemizi etkileyen kar yağışlı sistem nedeniyle mevcut kar örtüsü üzerine gelen yeni ve kalın kar örtüsüne bağlı olarak Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan illerimizde dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğu ve meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması bildirilmiştir"