Doğu Perinçek'in Türkçüler Günü mesajlarının ardından sosyal medyayı yıkıldı

Doğu Perinçek'in Türkçüler Günü mesajlarının ardından sosyal medyayı yıkıldı
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkçüler Günü için yaptığı paylaşımda Turan'ın kurulması için Çinlilerle dost olunması gerektiğini savundu.

Türkçüler Günü nedeniyle bir dizi paylaşımda bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in mesajları Twitter'da gündem oldu.

Turan'ın Çin, Fars ve Rus halklarını da kapsadığını savunan Perinçek, bu ülkünün gerçekleşebilmesi için Uygur Türkleri'ne zulmeden Çin'le el ele verilip dost olunması gerektiğini belirtti.

DERVİŞOĞLU'NDAN İMALI CEVAP 

Perinçek'in bu sözlerinin ardından sosyal medya yıkılırken, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu'ndan da dikkat çeken bir paylaşım geldi.

İşte Perinçek'in Türkçüler Günü mesajları ve Dervişoğlu'nun paylaşımı:

3 Mayıs “Türkçüler Günü” olarak kabul ediliyor. Türkçülük, daha doğru bir tanımla Türk Milliyetçiliği, İlkel değil, çağdaştır. Hurafeci değil, bilimseldir. Irkçı değil, Büyük Millet Milliyetçiliğidir. Bölücü değil, imparatorluk birikimiyle birleştiricidir.

Türk Milliyetçiliği veya Türkçülük, herhangi bir Milliyetçilik değil, Çağdaş Uygarlığa öncü katkıları olan bir Milliyetçiliktir. Bu özelliği, Türk Milliyetçiliğini daraltan, bencilleştiren ve emperyalizmin güdümüne sokmaya çalışan eğilimlere izin vermemiştir ve vermez.

Hele bugünkü koşullarda tarih, Türk Milliyetçiliğini ABD emperyalizminin vurucu gücü yapmaya yeltenen eğilimlere hiçbir şans tanımıyor. Türk Milliyetçiliğini Avrupa kapısına bağlama girişimleri de çoktan iflas etmiştir.

"TURANCILIK ÇİN, RUSYA VE İRAN'I KUCAKLAMALI"

Avrasya, aslında Turan’dır. Ancak Turan, Avrasya coğrafyasında yaşayan bütün devletleri ve kavimleri kucaklıyor. Turan diye tanımlanan coğrafyada, Türkler, Ruslar, Farslar ve Çinliler yaşıyorlar.

Bu halklar, Asya’nın büyük halklarıdır ve yalnız kurdukları uygarlıklarla değil, kan bağlarıyla da akrabadırlar. Rus, Çin ve İran düşmanlığına alet olabilecek bir Turancılık yok. Bugün Turancılıktan söz edilecekse, bu akım Rus, Çin ve İran dostu ve kardeşidir.

Önümüzde yaşanacak süreçler şimdiden uç vermiştir. Türkler, Avrasya’da birleşiyor. Türkler, Avrasya’da Rusya, İran, Hindistan, Pakistan ve Çin’le el ele veriyor. Türkler, Asya’nın Çin, Rusya, İran, Hindistan, Pakistan ve Arap ülkeleriyle birlikte Çağdaş Uygarlığı kuruyorlar.

ekran-alintisi-115.png

Müsavat Dervişoğlu ise, Perinçek'in tweetlerini alıntılayarak şu paylaşımda bulundu:

Virüsten sonra, sıra KIYAMET’in hangi alametinde diye beklerken işte çıktı ortaya :))

mm.png

 

İlgili Haberler