Bu mesajı açanın hayatı kararıyor! Dur diyen yok mu

Bu mesajı açanın hayatı kararıyor! Dur diyen yok mu
Dolandırıcılar cep telefonlarına gönderdikleri iş ilanı mesajı ile vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Para kazanma umudu ile numaraya geri dönüş yapınca hayatları kararıyor.

Hayat pahalılığı ve işsizliğin darboğaza soktuğu vatandaş yaşam savaşı verirken, dolardırıcılar krizi fırsata çeviriyor.

İş ilanı şeklinde hazırlanan mesajlar rasgele vatandaşların cep telefonlarına gönderiliyor. İmla kurallarını hiçe sayan mesaşjara inanab vatandaşlar yarım gün çalışıp ayda 6000 TL kazanacağını düşünerek mesajın geldiği numarayı arıyor.

Numaradaki ses sizin hitap şeklinizden, sorduğunuz sorulardan sizin savcı ya da polis olma düşüncesine kapılırsa "Ben öyle bir mesaj atmadım. Çocuklar atmıştır" diyerek telefonu kapatıyor. 

Konu hakkında uyarıda bulunan bir uzman "Telefondaki ses sizi ağına düşürülecek kişi olarak algılarsa, her sorduğu soruya da cevap verirseniz. Bu kez telefonuna bir link atıyorlar. Linge tıkladığınız zaman banka hesap numaralarınızı bile ele geçiriyorlar, Olay polis ve adliyeye intikal edince de ''bu mesajı ben atmadım. Ben böyle Türkçe yazı yazmam, cümle de kurmam'' diyerek kendilerini savunmaya çalışıyor. Sakın bu numaralara geri dönüş yapmayın" ifadelerini kullandı.

Bir başka uzman da "Dolandırıcılık, gelen bir kısa mesaj ya da elektronik posta yoluyla bir link üzerinden yapılıyor. Bu linklere tıklandığında telefon rehberi ele geçiriliyor, başka telefon rehberindeki kişilere mesaj gönderiliyor. Linke tıklandığında kişisel bilgiler istendiği ve mağdurun randevu alabilmek için girdiği kimlik bilgileri tek tuşla dolandırıcıların eline geçiyor" dedi.

"BU MESAJLARI HEMEN SİLİN"

"Linki tıkladığınızda sahte bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz" diyen uzman isim "Bu sayfanın gerçek olmadığını anlamanın en kolay yolu ise sayfada yer alan yazım yanlışları. Bu mesajları  hemen silin. Kişisel bilgilerinizi vermeden gelen mesaj ve e-postaların resmi kurumlardan gelip gelmediğine emin olunması gerekiyor" diye konuştu.

İlgili Haberler