Twitch kullanıcıları dikkat: Dolandırıcılar kredi kartınıza sızabilir

Twitch kullanıcıları dikkat: Dolandırıcılar kredi kartınıza sızabilir
Bazı kişiler son günlerde emniyet güçlerine Twitch üzerinden kredi kartı bilgilerinin çalındığına dair ihbarda bulundu. Uzmanlar araştırmalarında BIT para birimi üzerinden haksız kazanç elde edildiğini ortaya koydu.

Son günlerde Twitch üzerinden bazı kullanıcılar dolandırıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, geçtiğimiz ay İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı yeni bir operasyon düzenledi ve 18 kişiyi daha gözaltına aldı. 

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Twitch operasyonunun ikinci dalgasına dair önemli bilgilere ulaştı. Buna göre mayıs ayında gözaltına alınan 18 kişiden 5’inin bilgisayar korsanı ve 5 kişinin de Twitch yayıncısı olduğu ortaya çıktı. Kalan 4 kişi ise bu iki grup arasında köprü görevi görerek komisyon alıyor.

Dolandırıcıların kredi kartlarını çalma yöntemleri ise ağızları açık bırakacak cinsten. Zira hackerlar, ünlü bir market zincirinin sanal GSM operatörü ve sigorta şirketlerini taklit eden sahte web siteleriyle kurbanlarını tuzağa düşürüyorlar.

Bilgisayar korsanları, bu gibi taklit siteleri çok fazla dikkat çekmemek adına maksimum yarım saat süreyle Google’da üst sıralarda tutuyorlar. Bu süre içinde kontör yüklemek için tıklayan kişi de maalesef parasını dolandırıcıların eline teslim etmiş oluyor. Ayrıca kurbanlardan toplanan miktarın tatmin edici bir seviyeye ulaşması durumunda da arkada iz bırakmamak adına sahte web sitelerini tamamen kapatıyorlar.

Tabii ele geçiren paranın aklanması da gerekiyor. Burada Twitch platformunda BIT alınıyor ve yayıncılara sözde bağışlar yapılıyor. Hatta paraların farklı mecralarda da aklandığı ifade ediliyor.

İlgili Haberler