Dolar Euro ne kadar? 29 Ekim 2018 son durum

Dolar Euro ne kadar? 29 Ekim 2018 son durum
Dolar ve Euro 29 Ekim 2018 tarihinde ne kadar oldu? Uluslararası piyasada dolar ve euro fiyatlarıyla ilgili ayrıntılı detaylar haberimizde.Merkel'in siyaset kararı euro'yu ne kadar etkiledi?

Dolar Euro ne kadar? 29 Ekim 2018 son durum

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye'de piyasalar bugün kapalı. Bu sebepten dolayı dolar ve euro ne kadar alış ve satış fiyatları ile ilgili detayları öğrenebilirsiniz. Merkel'in siyaseti bırakacağı haberleri üzerine euro dolar karşısında değer kaybetmeye başladı. Küresel piyasalardaki sert satış baskısı ve Cumhur İttifakı’nın geleceğine yönelik ittifaktaki iki parti MHP ve AKP’den gelen açıklamalarla geçen hafta sert dalgalanan dolar/TL, TCMB’nin faiz kararının ardından 5.65’in altında kalmaya devam etti.
Dolar/TL ABD’li rahip Andrew Brunson’un ülkesine dönmesi sonrası Türkiye-ABD ilişkileri ve yaptırımlara ilişkin iyimser beklentilerle geçen hafta 5.5267’e kadar gerilemiş ancak 5.50 seviyesinin aşağı yönlü kırılamamasının ardından yönünü yukarı çevirmişti. Geçen hafta ise dolar/TL Cumhur ittifakına ilişkin gelişmeler ve küresel riskten kaçışla 5.8715’e kadar yükseldi. Kurda 5.80 üzeri yukarı yönlü seyir de kalıcı olmazken, dolar/TL 5.60’lı seviyelere gerilemiş durumda.
Bir bankacı, “Hükümetin enflasyonla mücadele adına attığı adımların ardından enflasyonda düşüş olacağı beklentisiyle tahvil tarafına alım geldiğini görüyoruz. Buna paralel TL tarafında da değerlenme söz konusu. Borsa tarafında küresel piyasalardaki olumsuz havaya paralel bir seyir var, buna karşılık tahvil ve TL tarafı lokal gelişmeleri fiyatlıyor. TL gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en iyi performansı göstererek pozitif ayrışıyor” dedi.

DOLAR NE KADAR

Euro/dolar saat 12.30 itibariyle 1,1370 seviyesinde işlem görüyor.
Dolar/TL kuru bu sabah 5,52 seviyesinden, euro/TL ise 6,30'dan işlem görüyor.
Küresel piyasalardaki devam eden satış baskısına karşın TL geçen haftanın son işlem gününde yatay bir seyir izlerken benzer para birimlerinden sınırlı da olsa iyimser bir seyir gözleniyor.

dolar3.jpg

EURO NE KADAR

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in CDU partisini bırakacağı ve Aralık'ta yapılacak kongrede partli liderliği için aday olmayacağını söylemesi üzerine Euro dolar karşısında değer kaybetmeye başladı. Euro şu anda 6,29 TL üzerinden işlem görmeye devam ediyor.