Dolar krizi için ikinci toplantı

Dolar krizi için ikinci toplantı
Başbakanlık kaynakları, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun (EKK) yarın saat 13:30’da Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanacağını; toplantıda kurdaki yükseliş ve ekonomideki son gelişmelerin ele alınacağını açıkladı.

EKK, Cuma günü de Yıldırım başkanlığında, ilgili bakanlar ve üst düzey ekonomi bürokratlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirmiş, toplantı sonrasında Başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Merkez Bankası’nın (TCMB) ekonomik
gelişmeleri yakından takip etmekte olduğu ve fiyat istikrarı konusunda gereken tedbirleri alacağı belirtilmişti.
Bankacılar Cuma günü toplanan EKK’da TCMB’nin fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda gereken tedbirleri alacağının
belirtilmesinin ardından ise faiz artışı beklentilerinin kuvvetlendiğine dikkat çekiyor. Öte yandan dolar/TL ise EKK
haberlerinin ardından yönünü aşağı çeviriyor.

Cuma günü 3.4080 ile tarihi zirvesini gören kur bugün 3.38’in üzerinde işlem görürken EKK’nın yarın yeniden toplanacağı haberinin ardından ise kur 3.37’nin altını test etti.

TL’de son günlerde yaşanan sert değer kayıplarının ardından gözler TCMB’nin bu hafta yapacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına çevrildi. Toplantı bu haftanın en önemli ekonomi gündemi olarak nitelendiriliyor.

Reuters’ın Cuma günü EKK kararı açıklanmadan gerçekleştirdiği ankette katılımcıların neredeyse yarısı politika faizinde 25 baz puanlık bir artış olacağını öngörüyorlar.