Dolar ve Euro yükselince yerli ve milli yatırımcılar Erdoğan'a mektup yazdı! Sabah Gazetesi tam sayfa yayınladı

Dolar ve Euro yükselince yerli ve milli yatırımcılar Erdoğan'a mektup yazdı! Sabah Gazetesi tam sayfa yayınladı
Kendilerini "yerli ve milli yatırımcı" olarak tanımlayan Biyokütle ve Biyogaz Elektrik Santrali (BES) yatırımcılar, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a açık mektup yazdı.

Sabah Gazetesi''nde tam sayfa yayınlanan mektubun başlığında "Pandemiye rağmen yatırım yapmaya çalışan yerli ve milli yatırımcı hükümetten destek bekliyor, ek süre talep ediyor" ifadeleri yer aldı. 

Yatırımcılar,  iktidardan destek gelmediği takdirde yatırımların yarıda kalacağını ve elektrik santrallerinin iflas etmelerinin gündeme geleceğini belirtti. 

"Yeni YEKDEM fiyatı ile girdi maliyetinin yüksek olması sebebiyle bir BES kendini 13 yılda amorte etmektedir" diyen yatırımcılar, "Bu kadar uzun süreli döviz bazlı finansman bulmak imkansızdır" sözleriyle kendilerini savundu.

İşte yatırımcıların Erdoğan''a hitaben kaleme aldığı ve Sabah Gazetesi''nin tam sayfa yayınladığı o mektuptan öne çıkan satırlar:

Sayın Cumhurbaşkanımıza açık mektup

Pandemiye, tam kapanmaya ve emitia ve navlun fiyatların yükselmesine rağmen yatırımlarına ara vermeden mücadele ederek yatırım yapan Biyokütle ve Biyogaz Elektrik Santrali (BES) yatırımcıları, Cumhurbaşkanı’ndan bugünden itibaren ek süre talep etmektedir.

Aksi takdirde yatırımların yarıda kalması ve elektrik santrallerinin iflas etmeleri gündeme gelecektir.

Bu verilecek ek süre zaten kendilerinin yasal olarak 1 Ocak 2021’de başlayan sürelerinden gidecektir.

Dolayısıyla ek mali yük getirmeyecek ve toplam teşvik süresi uzatmayacaktır.

Yeni YEKDEM fiyatı ile girdi maliyetinin yüksek olması sebebiyle bir BES kendini 13 yılda amorte etmektedir. Bu kadar uzun süreli döviz bazlı finansman bulmak imkansızdır.


 

İlgili Haberler