Falso alarak Dünya yörüngesine girdi

Falso alarak Dünya yörüngesine girdi
NASA, 2016 yılında tespit edilen ve bu hafta Dünya yörüngesine giren dev asteroidle ilgili bilgileri paylaştı. Asteroit kontrol altına alınamaz ya da parçalanmazsa 2024 yılında Dünya'ya çarpacak.

Bilim adamları günlerdir uykusuz. Tarih bile belli oldu. Bu defa iş ciddi

Bilim insanları asteroit tehlikesini artık eskiye nazaran çok daha ciddi boyutlarda değerlendiriyor. Genelde bilim kurgu filmlerine konu olan asteroitler hiç olmadığı kadar tehlikeli bir hal aldı. Nasa''dan bilim insanları 2016 yılında tespit edilen ve bu hafta dünya yörüngesine giren asteroitle ilgili ürkütücü bilgiler verdi.

ENGELLENMESİ GEREKİYOR

2016 JG12 adlı asteroidin Dünya için tehdit oluşturmaması adına çalışmalar başladı ancak bu o kadar da kolay değil. Bilim insanları, dönme dolap büyüklüğündeki asteroidin dünya yörüngesine parçalanmadan girdiğini belirtti. 

2024''TE DÜNYA''YA ÇARPACAK

Çünkü asteroit Dünya yörüngesinde parçalanmazsa Dünya''ya çarpacak. Bunun için harekete geçen NASA roketle asteroidi vurup ya parçalayacak ya da yönüne değiştirecek. NASA başarısız olursa dev asteroid 2024 yılında Dünya''ya çarpacak.

Bilim insanları "Asteroidi gözetimde tutmak yeterli değil, dünya için tehdit oluşturmasının engellenmesi gerekiyor. NASA gereğini yapacaktır" açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler