Dün müjde vermişti, İngiltere'nin kararıyla yıkıldı. Abramovich'in Chelsea'sine talip olan Bitlisli iş insanı konuştu

Dün müjde vermişti, İngiltere'nin kararıyla yıkıldı. Abramovich'in Chelsea'sine talip olan Bitlisli iş insanı konuştu
İngiltere'nin bugün verdiği Chelsea kararının ardından, kulübü satın almak isteyen Bitlisli iş insanı konuştu.

İngiltere Chelsea''nin satışını durdurdu. Kulübe talip olan iş insanı Muhsin Bayrak kararının ardından ilk kez konuştu. Muhsin Bayrak "Biz tam işi bitirmek üzereydik, dün başvurular yapıldı, Bugün basın toplantısı yapılacaktı, haftaya ise devir teslim olacaktı" dedi. Teklifin arkasında olduklarını kaydeden Muhsin Bayrak "Belki dava yoluna bile gideriz" ifadelerini kullandı.

Odatv''den Hazar Şahsuvar''ın haberine göre, İngiltere hükümeti, Chelsea''nin sahibi Roman Abramovich''in mal varlıklarını dondurdu ve Chelsea''nin satış süreci durduruldu. Odatv Chelsea''ye teklif veren AB Grup Holding''in sahibi Muhsin Bayrak''la son durumu konuştu. 

MORALİMİZ BOZUK

İngiltere''nin Chelsea''nin Rus milyarder sahibi Roman Abramovich''in tüm mal varlığı dondurmasına dair Muhsin Bayrak şunları söyledi:

"Moralimiz bozuk doğrusu. İngiltere hükümeti el koydu. Biz tam işi bitirmek üzereydik, dün başvurular yapıldı. Bugün basın toplantısı yapılacaktı, haftaya ise devir teslim olacaktı. İnanılmaz keyifsizim. Her şerde bir hayır vardır diyorum. Şöyle bir durum da olabilirdi biz parayı ödeseydik de el koyabilirdi."

YANLIŞ BİR KARAR

İngiltere hükümetinin kararının yanlış olduğunu vurgulayan Muhsin Bayrak şu ifadeleri kullandı:

"Neticede bizim kaybettiğimiz bir şey yok. Gelişmeleri takip edeceğiz. bir basın toplantısı ile duyuracağım bunu. Yapılan çok yanlış bir şey... Bir ülke savaşta olabilir bir ülke lideri zalim olabilir ama o ülkedeki insanların bir suçu olduğu anlamına gelmiyor bu. Bu çok yanlış bir şey."

TAMAMEN BİTMİŞTİ

Pazarlığın son aşamaya geldiğini ve her anlamda bittiğini kaydeden Muhsin Bayrak şöyle konuştu:

"Bu süreçte Roman Abromovich ile 3 kez görüştük. Dün en son yarım saat görüştük, 4''lü bir görüşme yaptık. Bütün ödeme planını konuştuk. Ben Abromoch ve bizim profesör Barbaros Sağdıç ve bir isim daha konuştuk. Dün bitirmek üzere anlaştık. Neticede bu çok büyük bir operasyondu. Bugün bilemediğiniz cuma günü bitiyordu. Biz pazarlıkta her anlamda bitirmiştik. Bütün dünya bizin kararlığımızı gördü. Londra''da BBC, Guardian, CNN, Washington Post hepsinin muhabirleri oradaydı. Hepsine başvurumuz duyurulacaktı. Önümüzdeki hafta devir teslim için gidecektim. Bütün operasyon bitecekti, böyle bir talihsizlik oldu. Her şey bitmişti."

ONA ÇOK ÜZÜLDÜM

Muhsin Bayrak Roman Abromovich ile dostluğu olduğunu da vurgulayarak "Ben hem işin bozulmasına üzüldüm hem de Abromovich çok iyi bir insan. O ülkeye çok şey kattı. Gerçekten yazık oldu bizim bir dostluğumuz da var ona da çok üzüldüm" dedi.

TAKİPÇİSİYİZ MESAJI

Süreci takip edeceklerini ve dava yoluna gidebileceklerini belirten Muhsin Bayrak sözlerine şöyle son verdi:  

"Süreci Londra''nın en büyük hukuk firmalarından biriyle yürütüyoruz. Avukatı Berivan Erdoğan ve Vehbi Kevser ile temastayız, teklifin arkasındayız. Dünya böyle bir zorbalıkla yönetilemez. O zaman kimsenin dünyada mal varlıklarının garantisi yok. Hukuk buna müsaade etmemeli. Belki dava yoluna bile gideriz. Keşke dün el sıkışsaydık"

İlgili Haberler