Dev şirketin CEO’sundan otomotiv sektörüne kötü haber. 2023’e kadar yok

Dev şirketin CEO’sundan otomotiv sektörüne kötü haber. 2023’e kadar yok
Dünyanın önde gelen yarı iletken üreticilerinden GlobalFoundries'e göre küresel tedarik sorununa neden olan çip krizi 2023 hatta sonrasına kadar devam edebilir.

Başta otomotiv ve akıllı teknolojiler olmak üzere küresel tedarik zincirinde bozulmalara yol açan çip kriziyle ilgili korkutan bir açıklama daha geldi.

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre, Merkezi Malta, New York`ta bulunan çok uluslu bir yarı iletken fason üretim ve tasarım şirketi GlobalFoundries, her türlü çipe talepte bir artış dalgasının yaşandığını ve çip arzındaki yetersizliğin 2023''te ve hatta sonrasında devam edebileceğine dair kanıtların artmakta olduğunu bildirdi.

GlobalFoundries CEO''su Tom Caulfield yaptığı açıklamada, çip arzında yetersizliğin en gelişmiş çiplerde değil, daha eski teknoloji ile üretilen çiplerde yaşandığını belirtti.

Caufield, Ağustos 2020''den bu yana yeterli çip üretilemediğini, ellerinden geldiğince üretimi artırmaya çalıştıklarını ve yüzde 100 kapasite kullanımına ulaştıklarını belirtken Caufield, şirketin 2023 sonuna kadarki yonga plakası üretimini şimdiden satıldığını vurguladı.

Çip krizi nedeniyle, başta bilgisayar ve veri merkezleri için üretim yapan dünyanın en büyüklerinden Intel de geçen hafta gelecek 10 yıl için Avrupa''da 80 milyar euroya kadar yatırım yapacağını duyurmuştu.

 

İlgili Haberler