Dünya Kupası’nda heyecan sürüyor

Dünya Kupası’nda heyecan sürüyor
Dünya Kupası’nda son 16 turu heyecanı bu akşam oynanacak 2 karşılaşma ile devam edecek. Günün ilk maçında ev sahibi Rusya ile İspanya çeyrek final için mücadele edecek. Daha sonra ise Hırvatistan ile Danimarka karşılaşacak.

2018 Dünya Kupası'nda son 16 turu maçları devam ediyor. Bugün İspanya-Rusya ve Hırvatistan-Danimarka maçları yapılacak. Kazanan takımlar çeyrek finalde birbirleriyle eşleşecek. Dünya Kupası'nda dün ilk çeyrek finalistler Fransa ile Uruguay olmuştu.

RUSYA-İSPANYA

Turnuvaya teknik direktör değişikliğiyle başlayan ve grubundan 3 maçta topladığı 4 puanla lider çıkan İspanya, SSCB'nin dağılmasından bu yana yenilmediği Rusya ile saat 17.00'de karşılaşacak.

Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda yapılacak müsabakada Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Björn Kuipers düdük çalacak.

Ev sahibi Rusya, grup maçlarında 6 puan toplamıştı ve Suudi Arabistan'la Mısır'a karşı gösterdiği performansla taraftarlarını sevindirmişti. SSCB sonrası ilk kez Dünya Kupası'nda 2. tura yükselen Rusya'nın Uruguay'a karşı 3-0 kaybetmesi ise güçlü takımlara karşı neler yapabileceğinin sorgulanmasına yol açtı.

İspanya, uluslararası arenada oynadığı son 23 maçta yenilgi yüzü görmedi. 2010 Dünya Kupası şampiyonu, bu 23 maçta 15 galibiyet 8 beraberlik elde etti.

HIRVATİSTAN-DANİMARKA

Saat 21.00'deki mücadele, turnuvadaki tüm maçlarını kazanan 3 takımdan biri olan Hırvatistan'la Danimarka'yı karşı karşıya getiriyor. Nizhny Novgorod Stadyumu'ndaki maçı Arjantin Futbol Federasyonu'ndan Nestor Pitana idare edecek.

Danimarka, grup maçlarında 1 galibiyet 2 beraberlik aldı, 2 gol atıp 1 gol yedi. 3'te 3 yapan Hırvatistan ise rakip kalelere 7 gol bırakırken kendi kalesinde 1 gol gördü.

Hırvatistan ile Danimarka, tarihlerinde altıncı kez mücadele edecek. Bu maçlarda taraflar ikişer galibiyet aldı.