Dünya Meteoroloji Örgütü'nden çok önemli uyarı. Her yıl daha da artacak

Dünya Meteoroloji Örgütü'nden çok önemli uyarı. Her yıl daha da artacak
Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından yapılan açıklamada, küresel afetlerin her geçen gün artacağı uyarısı yapıldı.

İklim değişikliği Dünya’yı tehdit etmeye devam ediyor. Euronews’te yer alan habere göre Dünya Meteoroloji Örgütü (DMÖ), iklim değişikliği nedeniyle yaşanan afetlerin her yıl artacağı uyarasında bulundu. Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı örgütün salı günü yayınladığı 2020 İklim Durumu raporunda, iklim değişikliği kaynaklı felaketler nedeniyle uluslararası insani yardıma ihtiyaç sayısının 2030 yılına kadar yüzde 50 artabileceğine dikkat çekti. 

108 MİLYON İNSAN YARDIMA MUHTAÇ KALDI

DMÖ raporuna göre 2018 yılında 108 milyon insan, sıcak hava dalgaları, küresel ısınma, o fırtınalar, kuraklıklar ve artan kasırgalar nedeniyle yardıma muhtaç kaldı. 16 uluslararası kuruluş ve finansman kurumu tarafından derlenen raporda son 50 yılda h tsunami gibi olaylar nedeniyle bini aşkın felaket yaşandığı ifade edildi.

“KORONA VİRÜS YILLARCA SÜRECEK EKONOMİK KRİZ YARATTI”

Rapor, hükümetlerin erken uyarı sistemlerine daha fazla kaynak ayırması gerektiğini vurguluyor.  

Genel Sekreteri Petteri Taalas, "Covid-19 pandemisi iyileşmesi yıllar alacak büyük bir sağlık ve ekonomik kriz yaratsa da iklim değişikliğinin önümüzdeki yüzyıllarda insan yaşa ve ekonomiler üzerinde oluşturduğu tehdide kulak vermemiz gerekiyor. Salgın, aynı zaman değişikliği karşısında yaşanan direnç ve adaptasyona yönelik daha sürdürülebilir bir yolda bize bir fırsat sunuyor'' dedi.

Kaynak: Euronews