Dünya Mirası Harikalar Evi binası çöktü

Dünya Mirası Harikalar Evi binası çöktü
Tanzanya'nın Zanzibar adasında bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) dünya mirası olarak kabul ettiği tarihi Beit Al-Ajaib (Harikalar Evi) binası çöktü. Öğle saatlerinde çöken yaklaşık 150 yıllık binada 4 kişi enkaz altında kaldı.

Zanzibar devlet televizyonu ZBC'nin haberine göre, öğle saatlerinde çöken yaklaşık 150 yıllık binada 4 kişi enkaz altında kaldı. 

Zanzibar Başkanı Hüseyin Mwinyi olay yerine gelerek, "Enkaz altında kalan kardeşlerimizin hayatlarını kurtarmak için çalışmaları sürdürüyoruz." açıklaması yaptı. 

beit-pic-data.jpg

Zanzibar'ın ikinci Sultanı Barghash b. Said el-Busaid için 1883'te inşa edilen Beit Al-Ajaib, Zanzibar adasının cazibe merkezlerinden biri konumundaydı. 

house-of-wonders-beit.jpg

Zanzibar'da elektrik bulunan ilk bina ve aynı zamanda Doğu Afrika'da asansörlü ilk bina olması nedeniyle "Harikalar Evi" adını alan Beit Al-Ajaib, şehir merkezi Stone Town'un en büyük ve en yüksek binası olma özelliğinin yanı sıra, Umman ve Zanzibar'ın ortak tarihinin çeşitli yönlerini de sergiliyordu.

Kaynak: AA